De Verraders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Verraders

8 redenen waarom De Verraders beter dan WIDM kan worden

|
|

Laatste update:

Na weken van speculeren, weten we eindelijk welke kandidaat de boel al die tijd heeft gesaboteerd in WIDM. Gelukkig hoeven we niet in zak en as te zitten, want RTL komt op het juiste moment met de vervanger van de eeuw. Lees maar snel waarom De Verraders alles in zich heeft om WIDM van de troon te stoten.

1. Het is nieuw

Het concept van Wie is de Mol? is al bijna zo oud als de weg naar Rome. We weten waar we op moeten letten (soms met iets minder succes) en we zien van ver af aan aankomen dat Rik ons in de voorlaatste aflevering trakteert op de zin 'Wie is de Mol? Dat ziet u volgende week'. Daar heeft het nieuwe programma De Verraders duidelijk nog geen last van. Het is nieuw en lekker mysterieus! Want lijkt het nu meer op Weerwolven of heeft het wel iets weg van ons favoriete AVROTROS-programma? Het kan nog alle kanten op, maar dat maakt het des te leuker. Lees hier alvast meer over de spectaculaire show.

8 redenen waarom De Verraders beter dan WIDM kan worden

2. We weten wel wie de Verraders zijn

Bij Wie is de Mol? zitten we weken lang in spanning om in de finale een klein fragment te krijgen met wat deze Mol nu allemaal heeft uitgevreten om de kandidaten op het verkeerde been te zetten. En heel eerlijk? Dat is meestal maar bar weinig. Bij De Verraders werkt dat anders, want we zitten er vanaf aflevering één met ons neus bovenop. We weten namelijk wie de Verraders zijn, waarom ze iemand vermoorden en kunnen ze vanaf moment één eens goed in de gaten houden. We hoeven thuis misschien minder lang te gissen, maar we geloven wel dat dit programma genoeg heeft om over na te praten... bij de (digitale) koffiemachine dan.  

8 redenen waarom De Verraders beter dan WIDM kan worden

3. Je kent de kandidaten eens wel

Het is bijna de bekendste uitspraak als het deelnemersveld van Wie is de Mol wordt onthuld: 'Oh, het is een seizoen met onbekende mensen, want ik ken ze allemaal niet'. Nou, daar hoef je niet bang voor te zijn bij De Verraders, want wedden dat je van de vrij diverse 18 kandidaten er sowieso 6 (of misschien wel meer) kent? Mocht dat niet zo zijn, stellen we ze graag aan je voor.

De dames

Er doen in totaal negen dames mee en dat zijn zeker niet de minste! Zo zien we GTST-sterren als Barbara Sloesen, Holly Mae Brood en Gaby Blaaser verschijnen naast topactrice Abbey Hoes, operazangeres Francis van Broekhuizen, model Loiza Lamers, TVOH-zangeres Samantha Steenwijk en sportievelingen Kim Lammers en Chatilla van Grinsven.

De heren

Naast deze prachtige vrouwen horen natuurlijk ook wat bekende mannen in het rijtje thuis. De casting heeft goed moeten zoeken, maar ze zijn gevonden! Wat dacht je van wetenschapper Diederik Jekel (die kort geleden nog meedeed met een heel andere show), acteurs Loek Peters en Kees Boot, grappenmaker Jörgen Raymann, journalist Sinan Chan (die we nog wel kennen van '#watzousinandoen' in WIDM), illusionist Steven Kazàn, presentator Edson da Graça en presentator Daan Nieber. En last but not least 'de oudste van het stel' voetbalcommentator Gertjan Verbeek. 

8 redenen waarom De Verraders beter dan WIDM kan worden

4. De executie is als De Zwakste Schakel

De drie Verraders, die overigens worden aangetikt waar alle andere kandidaten bij zijn, kunnen dan 's nachts iemand 'vermoorden', maar ook zij moeten uitkijken voor hun plek. "De avond daarvoor probeert de hele groep één van hen uit het spel te verbannen", horen we de voice-over al zeggen. En dat gaat er dus aan toe als De Zwakste Schakel. Iedereen schrijft van tevoren een naam op en mag vervolgens uitleggen waarom hij/zij die persoon uit het spel wil. Dat is dus à la Wie is de Mol gewoon keihard roepen wie je een rood scherm wil geven. Bikkelhard, maar ook superspannend!

Dé podcast over series en films!

5. De games maken het nog spannender

Als je nekharen bij 'vermoorden' en een 'openbare executie' al recht overeind gaan staan, dan wordt dat nog erger als je hoort dat het hier niet bij blijft. De kandidaten moeten namelijk naast moorden en elkaar onder een bus gooien (al lijkt dat theoretisch gezien hetzelfde) ook nog eens samenwerken. "Tijdens uitdagende missies moet iedereen samenwerken om zoveel mogelijk zilver te verdienen, want degene die dit avontuur vol leugens en bedrog overleeft, neemt alles mee naar huis." De vraag is alleen: is de uiteindelijke winnaar een Getrouwe of iemand die de boel vanaf het begin verraden heeft? 

8 redenen waarom De Verraders beter dan WIDM kan worden

6. De kandidaten worden gek gemaakt

Bij Wie is de Mol? is er één probleem: omdat we niet weten wie de Mol is, zien we ook geen pure reacties. Je weet immers nooit of iemand echt 'gek' wordt of dat het allemaal gewoon een act is. Maar daar is bij deze show geen sprake van. We zien kandidaten die gefrustreerd raken, in een mindfuck belanden en 24/7 met het spel bezig zijn. Heerlijk! 

Diederik Jekel had dat onderschat. "Dit is denk ik het heftigste spel waar ik ooit aan heb meegedaan. Omdat je de hele tijd omringd bent door een hoop mensen en dat je niets anders hebt dan elkaars gekonkel. Je hebt alleen maar mensen die glashard in je gezicht liegen. Bij Wie is de Mol of Expeditie Robinson kun je nog iets uit de spellen halen en de omgeving en daar gebeurt van alles en nog wat. Maar dit is gewoon een kasteel en daar zitten 18 mensen in en die proberen erachter te komen wie onder hen aan het liegen is." 

7. Bondjes, bondjes, bondjes!

Kijk jij Big Brother vanwege de bondjes en mis jij Expeditie Robinson  alleen maar omdat je niet hebt kunnen zien hoe kandidaten smerige plannetjes verzonnen? Dan is De Verraders ook wel echt aan je besteed. Aangezien de kandidaten zelf mogen kiezen wie ze vermoorden, merk je dat er gauw genoeg bondjes ontstaan met mensen die bij elkaar willen blijven. Alleen net als in Wie is de Mol? kan het zomaar eens gebeuren dat je een pact sluit met de devil.... en dat kan je héél duur komen te staan.

8. De eerste fragmenten geven ons all the feels!

Zaterdag kan niet snel genoeg komen, want na het zien van de eerste beelden hebben we hele hoge verwachtingen. We wanen ons alvast in het kasteel in Zuid-Limburg, voelen mee met onze favoriete kandidaten die behoorlijk wat te verduren krijgen en kunnen alleen maar hopen dat deze mindfuck nog lang blijft sudderen. Bekijk hieronder een fragment!

Ben je benieuwd? De Verraders is vanaf zaterdag 13 maart wekelijks om 21:30 uur te zien, net na de start van het tweede seizoen Lego Masters.

Lees verder