Tijl Beckand en Rik van de Westelaken

Veronica Superguide logo
Tijl Beckand en Rik van de Westelaken

WIDM-fans, opgelet: RTL komt met soortgelijke show

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Wij zitten nu alweer een paar weken hélemaal in het Wie is de Mol?-seizoen (check hier de allerbeste hints en theorieën), maar als we na de finale in een zwart gat vallen, kunnen we bij RTL 4 terecht. De zender komt in maart met De Verraders, een WIDM-achtige show!

Superguide heeft dit jaar met een eigen Wie is de Mol? poule en de winnaar gaat naar huis met een toffe WIDM-prijs. Doe je ook mee?

Dat heeft RTL bekendgemaakt. De Verraders, gepresenteerd door Tijl Beckand, is van hetzelfde team dat WIDM ooit naar Nederland bracht, dus dat belooft wat. De uitleg klinkt al lekker spannend en sensationeel. Nou, daar gaan we. 

Wat is De Verraders?

Maar liefst 18 BN'ers strijden in De Verraders om de zogenoemde zilverschat. Om de schat te kunnen vinden, gaan de kandidaten uitdagingen aan en spelen ze spellen. Maar, en daar zit de twist: Tijl wijst aan het begin van de reeks 3 verraders aan. "Zij doen er alles aan om zelf met de buit naar huis te gaan, zetten de groep tegen elkaar op en ‘vermoorden’ elke nacht een medekandidaat." Nou, ons heb je hoor RTL! 

Superguide Podcast: Bankplakkersmeer

Mindfucks!

De deelnemers, die in een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg zitten en later bekend worden gemaakt, weten uiteraard niet wie de 'Mollen' zijn. Wel hebben ze invloed. Ze zijn 'getrouwen' en krijgen de kans om verraders weg te stemmen in de dagelijks terugkerende 'raad'. Je kunt het eigenlijk zien als een tv-versie van de bekende game Among Us. Ook de vergelijking met WIDM is natuurlijk snel gemaakt, maar deze show is ook héél anders. Zo weten kijkers al van meet af aan wie de verraders zijn! 

Tijl heeft er zin in

"Ik heb al heel wat programma’s gemaakt in mijn leven, maar zoveel spanning, emotie en intensiteit heb ik niet vaak gezien tijdens een opnameperiode", teaset Tijl. "Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt." In het filmpje hieronder legt hij alles nog even rustig voor je uit. 

De Verraders is vanaf 13 maart elke zaterdag om 21:30 uur te zien op RTL 4!

Lees verder