Kandidaten De Verraders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kandidaten De Verraders

Drama bij De Verraders: 'iedereen moest huilen'

|
|

Laatste update:

RTL 4 wist hun nieuwe BN'er-whodunnit-show De Verraders de afgelopen weken énorm op te hypen en nu komt presentator Tijl Beckand - op de dag van de première - met nóg een flinke tease op de proppen. Wat blijkt? Bijna elke kandidaat moest huilen.

Wij zijn na Wie is de Mol? wel toe aan een nieuwe BN'er-mystery-show en De Verraders oogt als de perfecte 'opvolger'. Ohja, voordat we verdergaan: wie BN'er-moe is, moet niet per ongeluk naar De Verraders zappen. Ze schrikken zich te pletter met maar liefst 18(!) bekende deelnemers. Goed, door naar Tijl. Hij zegt in een interview met Televizier dat (bijna) niemand het droog hield. Hoe dan?

De Verraders is intens

Dat ligt volgens Tijl aan de intensiteit van het programma. In De Verraders spelen er drie saboteurs mee die in de nacht andere deelnemers kunnen 'vermoorden' terwijl ze voor de anderen onbekend moeten blijven. Ondertussen komen er opdrachten voorbij die de pot spekken én stuurt de groep als geheel ook steeds iemand weg.Alle mindfucks sloegen direct op de traanbuizen. "Een paar kandidaten zeiden dat ze dit het zwaarste spel ooit vonden, terwijl ze ook aan Wie is de Mol? of Expeditie Robinson hebben meegedaan. Er zijn maar een of twee mensen die niet hebben gehuild."

Verraders slaan toe

Dat we als kijkers meteen weten wie de boel zit te fucken, maakt het natuurlijk in een klap anders dan WIDM. En die verraders gaan snoeihard te werk. "De verraders moorden ’s nachts, wanneer de rest slaapt. Het mooie vind ik dat diegene meteen naar huis moet, zonder afscheid te nemen", aldus Tijl."De rest van de groep komt er de volgende dag bij het ontbijt pas achter." Wat het ook anders maakt dan WIDM? De saboteurs kunnen eruit vliegen. "Kandidaten die worden weggestemd, mogen wel nog zeggen of ze inderdaad een verrader waren, maar lopen daarna ook direct de deur uit."

De Verraders is vanaf vanavond elke zaterdag om 21:30 uur te zien op RTL 4.

Lees verder