Wanneer start het nieuwe seizoen van WIDM?

Veronica Superguide logo
Wanneer start het nieuwe seizoen van WIDM?

Wanneer start het nieuwe seizoen van WIDM?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ieder jaar zitten weer miljoenen kijkers tien weken lang aan de buis gekluisterd voor het spectaculaire programma Wie is de Mol?. We kunnen haast niet wachten op een nieuw seizoen, dus wij zochten alvast wat feitjes bij elkaar! 

Het spel

De echte Molloten kunnen deze alinea overslaan, want zij weten natúúrlijk alles over hun favoriete show. De variant die wij in Nederland kennen, is officieel een remake van het geniale Vlaamse programma De Mol. De basis is hetzelfde: zo'n tien kandidaten moeten samenwerken in opdrachten om een geldpot zo hoog mogelijk te maken. Eén iemand, de Mol, saboteert het spel en de kandidaten moeten erachter komen wie die persoon is. Het is een spel vol list en bedrog dat slechts één zekerheid kent: 'Niets is wat het lijkt'. 

Sinds 2019 leidt voormalig nieuwslezer Rik van de Westelaken de boel. Hij trad hiermee in de voetsporen van Angela Groothuizen, Karel van de Graaf, Pieter Jan Hagens en Art Rooijakkers. 

Wanneer start het nieuwe seizoen van WIDM?

WIDM 2021

Het is nog niet eens een jaar geleden dat we in de ban waren van 'de beste Mol in de geschiedenis', oftewel Renée Fokker. Deze topactrice herhaalde informatie uit de porto's op de verkeerde manier, wisselde kleding in de kluisjes en zei zelfs in de eerste aflevering al hardop dat zij de Mol was. En toch... hadden zowel wij als de kandidaten het lange tijd niet door. Achteraf sla je jezelf voor je kop, want zij verbrak het record van Merel Westrik van 'de laagste pot ooit' met een eindbedrag van €9.675, al kreeg ze wel wat hulp van Charlotte. Eén ding is duidelijk: de komende Mol moet er hard aan trekken om dit te evenaren.

Wanneer start het nieuwe seizoen van WIDM?

Releasedatum Wie is de Mol? 2022

We zullen de pleister maar gauw van de wond trekken: dit jaar komt er geen nieuw seizoen van Wie is de Mol?. Jammer maar helaas! Alleen vorig jaar trakteerden de makers ons op een extra seizoen vanwege het 20-jarige jubileum, maar deze zomer moeten we het toch echt zonder onze favoriete spelshow doen. We horen je denken: wanneer dan wel? Nou, zorg maar dat je op Nieuwjaarsdag geen kater hebt, want het nieuwe seizoen start op 1 januari 2022.

Wanneer start het nieuwe seizoen van WIDM?

De opnames

De locatie van de opnames werd lange tijd geheim gehouden en we wisten zelfs eerder wie de deelnemers waren, dan de plek waar het 22ste seizoen van WIMD zich afspeelt. De Molloten speurden social media af op zoek naar antwoorden en dachten op de Instagram van regisseur Richard McCullough een hint te hebben gevonden over Engeland. Maar uiteindelijk bleek Albanië de geheime bestemming te zijn.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De kandidaten

Normaal houden de makers van Wie is de Mol? ons tot het bittere eind in het ongewis over wanneer de opnames plaats hebben gevonden en wie er deelnemen. Maar dit jaar maakten ze na 22 jaar eindelijk een uitzondering! 

De kandidaten moesten namelijk tijdens de opnames van het 22ste seizoen - eind augustus - een pleidooi houden om twee vrijstellingen te verdienen. En dat betekende dat wij ook meteen te zien kregen wie de kandidaten van Wie is de Mol? 2022 zijn. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Arno Kantelberg - journalist
 • Everon Jackson Hooi - acteur
 • Fresia Cousiño Arias - presentator 
 • Glen Faria - rapper
 • Hila Noorzai - presentator 
 • Kim-Lian van der Meij - actrice
 • Laetitia Gerards - operazangeres
 • Sahil Amar Aïssa - presentator
 • Suzanne Klemann - zangeres
 • Thomas van Luyn - cabaretier
 • Welmoed Sijtsma - journalist
Wanneer start het nieuwe seizoen van WIDM?

Wie is de Mol? 2022 is vanaf 1 januari om 20.30 uur te zien op NPO1.

Lees verder