Rocky en Renée in Wie is de Mol?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rocky en Renée in Wie is de Mol?

De 7 beste momenten uit het afgelopen WIDM-seizoen

|
|

Laatste update:

Zo, het Wie is de Mol? seizoen zit er weer op! De zinderende zoektocht naar de Mol hielp ons de afgelopen weken met het verwerken van alle avondklok-lockdown-ellende, dus we rekken de tijd nog even met een terugblik op de allerbeste momenten uit het seizoen.

1. Mol Renée

Natúúrlijk beginnen we met Renée Fokker, de Mol van dit seizoen. Hoewel niet iedereen haar zo'n toffe meestersaboteur vond, zorgde ze toch maar mooi voor de laagste geldpot ever. Dat alleen al verdient een plek in de lijst.

2. Remco's scheldwoord

Theatermaker Remco Veldhuis bracht een flitsbezoek aan Tsjechië - hij vloog er in de eerste aflevering uit. Een dubieuze eer. We moeten er elk jaar weer even doorheen bijten. Door een (voor ons) nieuw scheldwoord te droppen tijdens een opdracht, liet hij wél een onvergetelijke indruk achter. We kenden 'kakkerdekut' nog niet, maar nu roepen we het elke dag. Wat een vondst!

3. De gebarenopdracht

Oké, we benoemen the elephant in the room maar meteen: het uitbeelden van Aziaten door spleetogen te trekken, bij de hysterische muziekopdracht, sloeg allerlei planken mis. Dat stukje gooit wel een racistische deken over de opdracht, die verder - en daarom benoemen we 'm hier toch - echt om te gieren was.

De 7 beste momenten uit het afgelopen WIDM-seizoen

Dé podcast over series en films!

4. Hulp-Mol Charlotte

Ja, horen we je al zeggen, Renée zorgde dan wel voor de laagste WIDM-geldpot ooit, maar ze kreeg enorm veel hulp van Charlotte. Klopt. We kunnen SBS6's politiek verslaggever gerust omdopen tot 'beste Mol die niet de Mol was'.

Ze jaste samen met Rocky en Marije zo even 5.000 euro uit de pot voor een voorsprong bij de treinopdracht én deed daarna nog een greep uit de kast. Hoppa, 2000 euro eruit bij de rad-opdracht. Ze omschreef zichzelf als de grootste dievegge van WIDM en eerlijk gezegd vonden we die reactie echt heerlijk. 7.000 euro uit de pot is ook een lachwekkend hoog bedrag!

5. Abseilen

Geen WIDM-seizoen zonder een durfalopdracht. Deze reeks gingen twee kandidaten koppeltjeduiken met een zweefvliegtuig en eerder in het seizoen kwam de enge abseil-opdracht. Respect voor Splinter, Rocky, Joshua en Lakshmi die vanaf het gebouw af tokkelden alsof het niets was. En zoals altijd was het camera-werk ook weer van een oogstrelend mooi Hollywood-niveau. Chapeau.

De 7 beste momenten uit het afgelopen WIDM-seizoen

6. Schilderramp

Gelukkig hadden de overgebleven kandidaten ook grote lol om die aan alle kanten mislukte schilderopdracht, waarbij de iets te abstracte kunstwerken grote verwarring veroorzaakte. Het gebrek aan geld kon de pret echter niet drukken. De titel van de opdracht was trouwens lekker ironisch: 'Wie, wat... waar?'. We hebben nog steeds geen idee.

De 7 beste momenten uit het afgelopen WIDM-seizoen

7. Joshua en Splinter

Toen Splinter aan Joshua opbiechtte dat hij hem als Mol zag, vertelde Joshua - zo bleek later - de waarheid: nee, hij was niet de Mol. Vanaf dit moment gingen de twee steeds meer met elkaar delen en zagen kijkers een bondje turned bromance ontstaan. Toen Joshua het spel moest verlaten, konden we Splinters shock ook best begrijpen.

De 7 beste momenten uit het afgelopen WIDM-seizoen

Lees verder