WIDM biedt excuses aan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
WIDM biedt excuses aan

WIDM door het stof voor ‘spleetogenfragment’

|
|

Laatste update:

Veel kijkers van Wie is de Mol? zaten zaterdagavond gierend op de bank! Kandidaten Marije, Splinter, Charlotte, Rocky en Renée dansten in een ‘silent disco’, waarin ze nummers moesten uitbeelden. Het werd een beetje ongemakkelijk toen Marije en Charlotte met hun vingers ‘spleetogen’ begonnen te trekken, om Gangnam Style uit te beelden. Sommige kijkers waren not amused.

We hebben een podcast met kijktips!

Tijdens de opdracht moest het wereldberoemde nummer Gangnam Style uitgebeeld worden, te herkennen aan het unieke paardendansje dat erbij hoort.

Ehm… Charlotte, wat doe je?

Of, toen Charlotte het even niet meer wist, door… spleetogen te trekken. Dit viel bij een groep kijkers niet in goede aarde.

Nadat kijkers toch een paar vragen hadden voor Charlotte, Marije en de makers van Wie is de Mol? kwam het programma vanmiddag met deze reactie. “Er is een fragment te zien waarvoor we ons schamen. De kandidaten kwamen er direct na het spel op terug omdat ze zich realiseerden dat het kwetsend was. Het hele fragment had niet in de uitzending voor mogen komen.”

Niet racistisch bedoeld

Marije Knevel werd als grootste boosdoener aangewezen, omdat zij in de uitzending het duidelijkst in beeld is. De journaliste beweert dat ze met het gebaar wilde laten zien dat “het echt niet kon”, maar moest óók lachen vanwege de hysterische opdracht. “Daarbij zeg ik: dit kan echt niet! Dat gedeelte is alleen in de montage gesneuveld. Ik weet zeker dat niemand dit racistisch bedoeld heeft, maar ik weet óók dat Aziaten al hun hele leven horen ‘dat het maar een grap is.”

De redactie van Wie is de Mol? wil ervoor zorgen dat de uitzending zo snel mogelijk wordt aangepast.

Lees verder