• Nieuws

Gemengde reacties op WIDM-finale

De finale van Wie is de Mol?

Gisteravond werd de Mol eindelijk ontmaskerd! De finale van Wie is de Mol? had lekker veel tijd voor molacties en verborgen aanwijzingen. Kijkers bleven tóch een beetje zuur achter… de Mol had het dit seizoen wel héél erg makkelijk!

In de spannende finale ontdekten we dat Renée Fokker de Mol was, en Rocky Hehakaija de verdiende winnaar. Renée wist lange tijd onzichtbaar te blijven, maar tegen het einde wisten Rocky en Charlotte haar toch te ontmaskeren.

Molacties

Renée wist haar collega’s om de tuin te leiden door hun ‘licht dementerende tante’ te spelen. Ze ‘verstond’ een heleboel dingen niet, en als ze het wél verstond dan deed ze net alsof de moderne wereld een beetje te moeilijk voor haar was.

Rocky had Renées act het beste door, en ging naar huis met de pot. Grappig (voor Rocky) was dat haar medefinalist Charlotte tijdens de laatste test precies evenveel antwoorden goed had! Rocky maakte de test 21 seconden sneller, waarmee ze de winst pakte.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Haar mollenacties waren vrij bescheiden maar Renée werd enorm geholpen door Rocky, Marije en Charlotte. Dit drietal trok 5.000 euro uit de pot, en Charlotte zou er later nóg eens 2.000 euro uit vissen. Als het zó makkelijk gaat hoef je als Mol ook weinig te doen (behalve in je vuistje lachen). Renée is tot nu toe de meest succesvolle Mol, ze liet slechts 9.650 euro in de pot zitten, maar eigenlijk waren Charlotte, Rocky en Marije de schuldigen!

De finale vond plaats in de Westergasfabriek, en door de coronamaatregelen was er wéér geen publiek bij. Enerzijds jammer, maar het kwam de finale wél ten goede. Er werd geen tijd verknoeid met interviewtjes van het publiek (“Vind je Wie is de Mol? leuk?” - “Ja, ik vind Wie is de Mol? leuk.”). De spotlight stond lekker op alle kandidaten, en er was genoeg tijd om alle mollenacties te bespreken.

Dé podcast over series en films!

Wie is de Mol?-aanwijzingen

Ook de hints uit de afleveringen zelf kwamen voorbij, en als we het zo terugzien is het achteraf overduidelijk dat Renée de saboteur was. Aardig wat hints zien we zelfs terug in dit mega-overzicht!

De finale van Wie is de Mol? was gisteravond veruit het best bekeken programma. Ruim 3,3 miljoen mensen zagen de onthulling van Renée. Daarmee werd het record van vorig jaar (ruim 3,5 miljoen kijkers) niet verbroken, maar met zúlke cijfers zullen de makers er niet wakker van liggen.

De finale van Wie is de Mol? kijk je terug via NPO Start. Volgende week start op RTL4 een programma dat er een béétje op lijkt: De Verraders.