Rob Dekay in Wie is de Mol? op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Dekay in Wie is de Mol? op NPO 1

Kijkers vinden ‘ouderwetse’ WIDM-finale een ‘verademing’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

AVROTROS doet goede zaken. Vanwege het coronavirus besloot de omroep om dit jaar géén publiek toe te laten tijdens de grote live-finale van Wie is de Mol? én... er komt een extra seizoen?! Kijkers zijn door het dolle heen.

Maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders zagen hoe Rob Dekay de Mol bleek te zijn, zo is te zien in cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Buddy Vedder won de grote speurtocht en Miljuschka Witzenhausen en Nathan Rutjes eindigden op respectievelijk de tweede en derde plek. Zoals kijkers eerder al verwachtten: deze finale was véél beter dan voorgaande jaren!

Geen hysterisch publiek

Normaal mag Agnes uit Abcoude zeggen waarom ze BN'er X verdenkt terwijl kleine hysterische Hans uit Houten - met spandoek en al - probeert uit te leggen waarom toch echt BN'er Y de Mol is. En dat dan te midden van duizenden stresserige, schreeuwende fans. Tja: dat is hoe VondelCS er normaal uitziet tijdens de WIDM-finale. Dit jaar was het dus weer 'gewoon ouderwets': de presentator ontvangt alle kandidaten in een studio en onthult daar wie de Mol is. En ook: meer tijd om in Molacties te duiken! Het viel allemaal enorm in de smaak bij kijkers, die deze vorm een 'verademing' noemen,

Nog een seizoen?!

Presentator Rik van de Westelaken dropte op de valreep van de uitzending ook nog even een mega-bom: vanwege het jubileumjaar van Wie is de Mol? komt er ná de zomer een extra seizoen! Oh. My. God. Onze Molmeter slaat gewoon nu al weer op tilt. Hoe dan? Wanneer is dit opgenomen? Hopelijk al eerder, anders gooit het coronavirus vermoedelijk roet in het eten. Zoveel vragen... Op twitter gaan Molloten natuurlijk - nu al - heerlijk speculeren!

Lees verder