Charlotte Nijs

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Charlotte Nijs

WIDM-afvaller Charlotte: ‘Soms werkt mijn brein vreemd’

|
|

Laatste update:

Charlotte Nijs viel in de laatste aflevering van Wie is de Mol? af. Onverwacht, want door haar vreemde acties was ze voor veel kijkers Mol-verdachte nummer 1! Heeft de journaliste een heel slim spel gespeeld, of wist ze soms écht niet wat haar overkwam?

In de Wie is de Mol?-podcast van Radio 2 kwam Charlotte als verliezen finalist langs, om te vertellen over haar ervaringen in het programma. Natuurlijk sprak ze haar bewondering uit voor de andere kandidaten en de makers, en vertelde ze hoe fantastisch ze het vond.

Dat is leuk en aardig, maar Wie is de Mol?-fans vroegen zich maar één ding af… Hoe kun je je als kandidaat zó verdacht opstellen én 7.000 euro’s uit de pot trekken? Oftewel: waar was Charlotte nou eigenlijk mee bezig? Als je een soort ‘masterplan’ verwacht, dan kom je bedrogen uit!

Wie is de Mol?

Nijs verklaarde haar acties gedeeltelijk door het drukke programma tijdens de show. “In de laatste afleveringen was er een opdracht met een zweefvliegtuig, maar een uur later zaten we alweer op die mountainbikes! Ik dacht: jeetje, gaat het? Ik ben nog al mijn organen op de juiste plek aan het duwen.”

Kijktips? Luister Bankplakkers!meer

Voor de kijkers gedroeg Nijs zich behoorlijk verdacht, en ruïneerde ze de prijzenpot voor haar medekandidaten. Dat was volgens Charlotte géén plan! “Dat gaan mensen niet geloven, maar dat heb ik écht niet doorgehad! Ik ben er tijdens het spel geen seconde mee bezig geweest, maar als ik Wie is de Mol? nu zit terug te kijken denk ik… Nou, Nijs… wat ben je aan het doen, man!?”

Beetje vreemd

“Ik snap het nu wel, maar ik was er echt niet mee bezig. Af en toe werkt mijn brein… vreemd. Dat wist ik ook al uit het echte leven, en dat zie je dus ook terug. Je kunt het ook niet faken, want er zijn constant camera’s op je gericht. Tja, dan wordt toch duidelijk dat m’n bovenkamer soms rare wendingen kan nemen.”

Charlotte en Rocky, in de finale van Wie is de Mol?

Volgende week is de grote finale van Wie is de Mol?, waarin we zien of Rocky (rechts) en Renée (niet op de foto) de winnares danwel Mol is. Mocht je zelf nog twijfelen, dan vind je hier een overzicht van alle aanwijzingen.

Lees verder