'Makers De Verraders gaan naar spelregels kijken na kritiek op finale'

Samantha Steenwijk in De Verraders
© RTL 4

Bij een eerste seizoen van een gloednieuw programma kan natuurlijk niet alles in één keer goed gaan. Veel kijkers van RTL 4-hit De Verraders klaagden na afloop nogal over de finale, die zou een enorme anticlimax zijn. De makers gaan nu de spelregels nog een keer onder de loep nemen.

Dat vertelde journalist Dennis Jansen in de nieuwe editie van de AD mediapodcast. Hij sprak met de producenten van De Verraders, waar wij trouwens ook al eens mee spraken om te kijken hoe het nu zit als er een gelijkspel plaatsvindt in de Raad.

'Anticlimax'

Dennis en mediaverslaggever Mark den Blanken praten in de podcast na over de veelbesproken finale. Ze deelden deels de kritiek die kijkers ook hadden. Omdat finalisten Samantha Steenwijk, Chatilla van Grinsven en Loiza Lamers zulke goede vriendinnen zijn geworden, kon er haast geen ultiem verraad plaatsvinden in de finale - Samantha gaf ook aan ons aan dat ze haar 'bondje van dag één niet in de steek wilde laten', ondanks dat ze een verrader was. "Een anticlimax", zo reageerden boze fans dan weer.

'Makers De Verraders gaan naar spelregels kijken na kritiek op finale'

Onder de loep nemen

De meerwaarde van het Verrader-zijn viel in de finale dus een klein beetje weg. Ook hadden de getrouwen geen kans om de laatste verrader te ontmaskeren of iets dergelijks; Samantha mocht zichzelf vlak voor het laatste keuzemoment bekendmaken. "Ik heb gisteren nog met de producent gesproken", gaf Dennis aan in de podcast. "Die zei dat ze naar de spelregels gaan kijken."

Inmiddels is al duidelijk dat De Verraders een tweede seizoen krijgt dus de makers gaan niet voor niets naar de spelregels kijken!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.