Chatilla van Grinsven in De Verraders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chatilla van Grinsven in De Verraders

Winnares Chatilla leefde in angst tijdens De Verraders

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren kwam er na weken vol spanning, list, bedrog en meer mindfucks dan je kan tellen een eind aan RTL 4's kijkcijferhit De Verraders. De bekende basketbalster Chatilla van Grinsven ging er met een deel van de winst vandoor. Ze blikt terug op een nogal heftige periode.

Lees ook ons terugblik-interview met Verrader Samantha Steenwijk.Het was nog wel even een spannend momentje, het beslissende moment in de finale. Tegenover de zojuist onthulde verrader Samantha Steenwijk moest Chatilla haar keuze maken: 'trouw' of 'verraad'. "Ik zag Samantha steeds wegkijken. Ze vermeed oogcontact. Ik dacht: wat gebeurt er nu?!", vertelt Chatilla wanneer we met haar bellen.

Geen ultiem verraad

"Samantha kon nog voor het ultieme verraad gaan door de zilverschat in haar eentje te pakken, maar diep in mijn hart wist ik dat we dit samen gingen doen." Dat gevoel bleek te kloppen: Chatilla en Samantha, vriendinnen vanaf het eerste uur, schreven allebei 'trouw' op. "Ik was al enorm trots om met een aantal sterke vrouwen in de finale te staan, maar als je dan ook nog met deze geweldige vrouw de winst mag pakken... geweldig."Wat als Samantha toch 'verraad' had opgeschreven? "Dan had ik haar een linkse hoek gegeven, haha. Nee hoor: ondanks haar verrader-status, was Samantha diep in haar hart altijd een getrouwe."

Winnares Chatilla leefde in angst tijdens De Verraders

Blinde vlek

Maar hoe kan het dat Chatilla haar bestie zo lang niet in het vizier had? "Ze was een soort blinde vlek, denk ik." Toch was er een moment waarop Samantha ineens wél in haar vizier kwam. "Ze deed op een gegeven moment iets raars door in een Raad op Steven Kazàn te stemmen terwijl we met de meiden afspraken om op Kees Boot te stemmen. Vanaf toen dacht ik: ja... jij zou het ook zomaar eens kunnen zijn."

Nachtmerries

Chatilla is trots op haar deelname. Het was voor haar ook de eerste keer dat ze meedeed aan zo'n grote BN'er-show. De winst voelde "euforisch", maar eenmaal thuis had het avontuur haar nog steeds in zijn greep. "Ik had helaas nog zo'n twee weken last van nachtmerries. Alle emoties van het spel gingen door mijn hoofd en pas later kwam het er allemaal uit. Toen kwamen de mooie momenten weer naar boven."

Winnares Chatilla leefde in angst tijdens De Verraders

Leven in angst

Als getrouwe moet je altijd op je hoede zijn, legt Chatilla uit. "Je leeft constant in angst en komt moeilijk in slaap. En als er in de ochtend iemand van de productie op de deur klopte, wist je nooit of je naar het ontbijt mocht of dat je 'vermoord' was." De topsportster is gewend om onder druk te presteren, maar dit 'spelletje' deed haar echt wat. "Ik kreeg van de stress soms amper iets door mijn keel."

La Bella Mafia

Chatilla hield aan De Verraders veel nieuwe, hechte vrienden over. Ze hoeft ook niet lang na te denken als we haar vragen wat ze wil gaan doen met haar gewonnen zilver. "Dan gaan we uit eten met La Bella Mafia", lacht ze, en daarmee bedoelt ze natuurlijk het Verraders-vriendinnengroepje met Samantha, Francis en Loiza. "En misschien ga ik ook nog een mooie vakantie boeken om dit alles eens even rustig te verwerken!"

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder