De Verraders komt tot ontknoping: 'Ik ben oprecht een goed mens...'

Samantha Steenwijk, Verraders

Na acht weken vol spanning, onverwachte wendingen en een traantje hier en daar was het eindelijk zover: de ontknoping van De Verraders 2021. Zou 'Verrader' Samantha Steenwijk er met de buit vandoor gaan of was één Getrouwe haar te slim af? 

Voordat we überhaupt bij dit moment kwamen, moesten er eerst nog wat slachtoffers worden gemaakt. En die keuze lag volledig in handen van 'lone wolf' Samantha Steenwijk. Pas op: SPOILERS gegarandeerd!

Bella Maffia

Met het vertrek van Holly Mae Brood had de Haagse volkszangeres alle touwtjes in handen. Ze kon vermoorden wie ze wilde en dat liet ze zich geen tweede keer zeggen. Presentator Tijl Beckand probeerde haar nog te overtuigen om 'haar dekmantel' Loek Peters erin te houden, maar dat bleek aan dovemansoren gericht. Samantha wilde door met haar meiden Chatilla, Loiza en Francis. "Het maakt me dan niet eens uit wie van ons vier er dan ook wint", zei ze vol overtuiging, waarna ze het doodvonnis van de Penoza-acteur tekende. Bye, Loek!

De Verraders komt tot ontknoping: 'Ik ben oprecht een goed mens...'

Francis' aftocht

Maar daarmee was Samantha er nog niet. Na een spannende opdracht waar de groep nog even zes blokken zilver binnensleepte, was het tijd voor de allerlaatste rondetafel. Zou onze Verraadster vlak voor de eindstreep nog worden ontmaskerd? Nope. Precies zoals ze al had verwacht, had ze Loiza en Chatilla in haar zak. Publieksfavoriet Francis kreeg alle stemmen op zich gericht en na een prachtig optreden maakte ze duidelijk: "Ik ben een Getrouwe." 

De Verraders komt tot ontknoping: 'Ik ben oprecht een goed mens...'

Eén tegen één

Tja, en daar sta je dan! De moorden en verbanningen waren vanaf dat moment verleden tijd, maar Loiza, Chatilla en Samantha waren zeker nog niet verzekerd van het zilver. Ze moesten namelijk alle drie opschrijven met wie ze in de finale wilde staan. Degene zonder een stem kwam buitenspel te staan. Ondanks de 'pinky promise' met Samantha bleek Loiza Lamers de dupe.

De Verraders komt tot ontknoping: 'Ik ben oprecht een goed mens...'

Wijze raad van oud-deelnemers

Maar toen... de deelnemers kregen nog slechts één dilemma voor hun kiezen. "Het Verraders dilemma. De twee die elkaar kiezen om de zilverbuit te verdelen, wordt gevraagd om voor zichzelf op te schrijven of je verraad pleegt óf dat je trouw blijft", legde Tijl Beckand uit. "Je schrijft 'Verraad' op en de ander schrijft 'Trouw' dan krijgt diegene die 'Verraad' heeft opgeschreven al het zilver." Mochten Chatilla en Samantha allebei kiezen voor 'Trouw' verdeelden ze dus de buit, maar kozen ze allebei voor 'Verraad' ging de derde speler er mee heen... oftewel Loiza.

Een lastig dilemma waar ze de hulp van deze mannen goed bij konden gebruiken...

De Verraders komt tot ontknoping: 'Ik ben oprecht een goed mens...'

En de buit gaat naar...

Bij Loiza en Chatilla viel zo vlak voor het einde EINDELIJK het kwartje dat Samantha de Verrader was. "Ik heb gewoon geen woorden. Wat een trut", zegt Chatilla na de grote ontknoping, gelukkig met een grote glimlach. Alleen naaide Samantha Steenwijk haar ook wat het zilver betrof? Nou, nee! Chatilla koos voor 'Trouw' en Samantha ging daar in mee. Met tranen in haar ogen maakte ze haar keuze bekend. "Ik ben oprecht een goed mens en ik hou echt van jullie. Dus ik heb ook voor 'Trouw' gekozen." 

De Verraders komt tot ontknoping: 'Ik ben oprecht een goed mens...'

Dit seizoen De Verraders zit erop, maar niet getreurd. Er volgt namelijk binnenkort een tweede reeks.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.