Samantha Steenwijk in De Verraders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Samantha Steenwijk in De Verraders

Samantha Steenwijk krijgt doodsbedreigingen vanwege De Verraders

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Samantha Steenwijk had, naar eigen zeggen, haar deelname aan het spelprogramma De Verraders misschien over moeten slaan. Door haar backstab-actie ontvangt de zangeres nu doodsbedreigingen.

85% van de mensen zegt dat ik het goed speel, maar 15% is daar te kortzichtig voor ofzo, dat weet ik niet”, vertelde Samantha bij de radio-versie van Veronica Inside. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt wel veel kan hebben. Maar dat ik nu doodsbedreigingen krijg voor dit spelletje, dat is wel echt heftig.

‘Het doet me wel wat’

Ondanks dat Samantha het veel te ver vindt gaan, doet ze geen aangifte. “Maar het doet me wel wat. Dat kan ik wel zeggen en dat is voor het eerst in mijn leven.” De verrader, of ‘het derde monster’,  legt uit dat hun beleving heel anders is dan op televisie. “Ze kunnen maar een aantal verhaallijnen tonen, terwijl we met achttien deelnemers misschien wel achthonderd verhaallijnen hadden.” Ze vertelt dat haar actie heel ‘bitchy’ werd neergezet.

Deelname over moeten slaan?

Dat vindt Samantha dan ook zo vervelend. “Het komt nu anders over bij mensen dan dat ik het daadwerkelijk bedoeld heb. Dus wat dat betreft denk ik: misschien had ik het over moeten slaan. Wie weet komt het nog goed in de finale, maar ik heb geen flauw idee hoe die eruit gaat zien.

De Verraders

Ondanks de negatieve reacties genieten veel kijkers van het programma, dat een soort kruising is tussen Wie Is De Mol? en het spel Weerwolven van Wakkerdam. Het programma blijkt nog veel zwaarder dan WIDM, want kandidaat Steven Kazàn was gesloopt na zijn deelname. De RTL 4-hit is in ieder geval al zeker van een tweede seizoen, maar eerst gaan we zien of verrader Samantha weet te winnen van de Getrouwen.

De finale van De Verraders zie je zaterdag 1 mei om 21:35 uur op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder