Stranger Things seizoen 4: Alles dat je moet weten

Door Alie Sierkstra
Stranger Things Eleven Millie Bobby Brown

Kijken jullie uit naar het vierde seizoen van Stranger Things? Terwijl je wacht op de nieuwe afleveringen vertellen wij je graag meer over de Netflix-serie. Van releasedatum tot plot, dit is alles dat je moet weten over Stranger Things seizoen 4!

Stranger Things seizoen 4 releasedate

Stranger Things seizoen vier had eigenlijk al online moeten staan, maar door vertragingen door het coronavirus werd de deadline helaas niet gehaald. Inmiddels zijn de opnames gelukkig al wel begonnen. Ondanks dat de cast en crew zich natuurlijk wel aan allerlei veiligheidsmaatregelen moeten houden, is naar verluidt bijna alles opgenomen.

Maar heel rap gaat het niet, zo verklapte Gaten Matarazzo, die Dustin speelt, begin april aan nieuwswebsite Collider. "We weten van dag tot niet of we bijvoorbeeld volgende week gaan filmen. Het is meer een schatting wanneer we weer gaan filmen en wanneer we af gaan ronden, wanneer de release is en dat soort dingen."

Op dit moment is de precieze releasedatum daarom nog niet duidelijk. Helaas moeten we je wel mededelen dat het vierde seizoen dit jaar niet meer haalt. Stranger Things 4 komt officieel pas in 2022 uit.

Naast meer Stranger Things seizoenen komt er ook een spin-of serie over Eleven. Actrice Millie Bobby Brown heeft haar handtekening al gezet en het filmen schijnt eind 2021 te starten.

Informatie over het nieuwe seizoen

Stranger Things weet zichzelf constant opnieuw uit te vinden. Denk aan nieuwe bedreigingen (de Mind Flayer), veranderingen in locaties (de Starcourt Mall), populaire nieuwe personages (Erica!) en intrigerende relatieontwikkelingen (zijn Hopper en Joyce nu wel of niet samen?). Geen wonder dat we benieuwd zijn naar seizoen vier!

We weten al dat de nieuwe afleveringen van Stranger Things nog wat enger en duisterder zullen worden dan we inmiddels gewend zijn… De eerste teaser deed daar niets aan af! In de spannende eerste beelden zijn we terug in het Hawkins-lab waar Eleven werd getraind op haar bovennatuurlijke krachten. Wat blijkt? Er zijn daar veel meer kinderen met hetzelfde uiterlijk (en misschien wel dezelfde krachten?) als Eleven!

Daarnaast is bekend gemaakt dat we in seizoen vier buiten Hawkins gaan kijken, bijvoorbeeld in een psychiatrische inrichting en zelfs op een begraafplaats. Grootser, duisterder? Dat klinkt ons als muziek in de oren! Bovenal zijn we echter benieuwd naar het langverwachte achtergrondverhaal van Hopper dat eindelijk uit de doeken gedaan gaat worden!

Plot van Stranger Things seizoen 4

Seizoen drie van Stranger Things speelde zich grotendeels af in het nieuwe winkelcentrum in Hawkins. Onder die Starcourt Mall bleek een geheim laboratorium verstopt te zitten, waar de Russen experimenteerden met de Upside Down. In hun pogingen een nieuwe poort te openen, wekten ze per ongeluk een Mind Flayer.

Fast forward naar het einde van het seizoen: onze hoofdrolspelers weten de Mind Flayer verslaan en de poort sluiten. Er hangt echter een prijskaartje aan die overwinning: Eleven raakt haar krachten kwijt en Hopper wordt dood gewaand…

Zoals je inmiddels ongetwijfeld gezien hebt, blijkt Hopper gelukkig helemaal niet echt dood te zijn! De ‘Amerikaan’ wordt door de Russen vastgehouden in de besneeuwde woestenij van Kamtsjatka. Wat zij van hem willen is nog niet helemaal duidelijk… Proberen ze een nieuwe poort te openen? Willen ze een leger Demogorgons oproepen?

Thuis in Hawkins is het echter ook niet pluis. In de officiële Netflix-beschrijving lezen we namelijk over een nieuwe “horror”, die zich naar de oppervlakte werkt, iets dat lang begraven heeft gelegen en “alles verbindt”.

Oh, maar dat lost Eleven wel weer even op, toch? We horen het je denken! Zij is dus echter haar krachten kwijtgeraakt na een aanvaring met de Mind Flayer. We gaan ervanuit dat ze haar superpowers wel weer terugkrijgt… Maar tot die tijd staan de rest van onze jonge helden er alleen voor!

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Uiteraard keren alle bekende castleden weer terug in Stranger Things seizoen vier. We hebben het dan natuurlijk over: Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Lucas (Caleb McLaughlin), Dustin (Gaten Matarazzo), Will (Noah Schnapp), Max (Sadie Sink), Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer), Jonathan (Charlie Heaton), Robin (Maya Hawke) en Joyce (Winona Ryder). Zoals gezegd, is inmiddels ook duidelijk dat David Harbour terug zal keren als Hopper. Vorige maand onthulde deze acteur dat deeltje vier zijn favoriete seizoen is van Stranger Things. Hij vergeleek de nieuwe afleveringen zelfs met de The Lord of the Rings-trilogie.

Er worden in het vierde seizoen ook wat nieuwe gezichten toegevoegd aan de Netflix-serie. Het gaat dan onder meer om Robert Englund, oftewel: Freddy Krueger! Hij speelt Victor Creel, een gestoorde man die opgesloten zit in een psychiatrische kliniek. Andere nieuwe castleden zijn: Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Joseph Quinn (Overlord), Mason Dye (Teenwolf), Joel Stoffer (Agents of SHIELD) en Jamie Campbell Bower (Twilight Saga).

En daar blijft het niet bij. Begin juni onthulde de officiële kanalen van de reeks nog vier nieuwe castleden. Zo kruipt Anne with an E-actrice Amybeth McNulty in de huid van Vickie, "een coole, snel pratende bandnerd die de aandacht trekt van een van onze geliefde helden." Verder zien we Myles Truitt terug als de succesvolle basketbalspeler Patrick en Regina Ting Chen als guidance counselor Ms. Kelly. Tot slot speelt Grace Van Dien een populaire cheerleader Chrissy met duistere geheimen.

Stranger Things-reacties van fans

Stranger Things is eigenlijk al sinds het eerste seizoen een enorm kijkcijferkanon voor Netflix! Zoveel mensen genieten van de serie… En zij kijken allemaal reikhalzend uit naar de nieuwe afleveringen. Logisch, aangezien er nog heel wat vragen beantwoord moeten worden! Wat willen de Russen nou met de Upside Down en met Hopper? Kunnen Eleven (die immers met Joyce vertrok) en Mike hun LAT-relatie volhouden? Krijgt Eleven haar krachten terug én wil ze dat eigenlijk wel?

Stranger Things seizoen 4 geruchten en speculatie

Anders dan eerdere geruchten ons deden geloven, is het vierde seizoen gelukkig niet het laatste seizoen van Stranger Things. Makers Matt en Ross Duffer hebben dus ongetwijfeld nog heel wat voor ons in petto! Laten we eens speculeren:

Zoals gezegd, gaan we ervanuit dat Eleven haar krachten uiteindelijk wel weer terugkrijgt… We weten echter niet wat het effect van haar aanvaring met de Mind Flayer is! Zou deze haar krachten kunnen manipuleren? En zo ja, zou Eleven dan zelfs de schurk van het seizoen kunnen worden?

Seizoen drie speelde zich af in de zomer van 1985. Wanneer seizoen vier zich afspeelt, is nog niet bekend… Maar als het de lente van 1986 is, zal de kernramp in Tsjernobyl ongetwijfeld een grote rol spelen. Zouden de makers de ramp inzetten als cover-up voor een probleem in de Upside Down?

Aangezien Eleven haar krachten kwijt is, kan ze geen verbinding maken met Hopper. Wij vermoeden dat slimme journaliste Nancy wel eens degene kan zijn die hem opspoort in Rusland! Misschien samen met die malle complottheorie-wappie Murray Bauman (Brett Gelman)?

Jammer genoeg weten we dus nog niet zeker wanneer Stranger Things seizoen vier in 2022 op Netflix te zien zal zijn… Gelukkig is er tot die tijd alsnog genoeg te kijken op de streamingdienst! Dit zijn wat ons betreft bijvoorbeeld de beste series op Netflix!

Win het weekend van je dromen in Disneyland Paris