Stranger Things 3

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Stranger Things 3

Stranger Things 3: alle vragen die we hebben voor seizoen 4

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Heb je Stranger Things 3 afgekeken en zit je net zo vol vragen als wij hier op de redactie? Mooi! Want we hebben even alles op een rijtje gezet zodat je met een frisse blik kunt beginnen aan het ondragelijke wachten op seizoen 4.

Spoiler Alert: we bespreken hieronder gebeurtenissen uit Stranger Things 3. Kijk eerst het seizoen af voor je verder leest.

Wie is ‘The American’ die de Russen gevangen houden?

Stranger Things 3 eindigt met een mysterieus kijkje in een andere Sovjet-basis. De Russen voeren daar een arme gevangene aan hun nieuwe demogorgon huisdier. Maar niet voordat een soldaat op de vingers getikt wordt omdat hij bijna ‘The American’ wilde voeren. Uh oké… welke Amerikaan precies? Zou het dan toch dat Sheriff Hopper de explosie overleefd heeft? Joyce zag tenslotte geen lichaam en had door de rondvliegende kogels ook geen tijd om full CSI te gaan op de plek waar Hopper’s lichaam had moeten liggen. Dat of het is een totaal nieuw personage, maar je kan er zeker van zijn dat we hem/haar terugzien in Stranger Things 4.

Stranger Things 3

Wat willen de Russen nou met de Upside Down?

Allemaal leuk en aardig dat de Russen een geheime basis onder een winkelcentrum in een vijandelijk land hebben gebouwd, maar wat moeten ze in godsnaam met de Upside Down?! Willen ze de demogorgons communisme bijbrengen? Zien ze de wezens als biologische wapens? Of is het de ultieme sluiproute voor een Sovjet-invasie van de USA? De ware motieven van de Russen blijven duister al zijn de Duffer Brothers duidelijk nog niet klaar met de Sovjet-Unie als badguy te gebruiken.

Stranger Things 3

Kunnen Eleven en Mike hun LAT-relatie volhouden?

Eleven gaat mee met de Byers nu ze haar dadbodpapa heeft verloren. Het afscheid wordt nog lastiger gemaakt nu het weer aan is met Mike. Een langeafstandsrelatie is al moeilijk genoeg tussen volwassen met internet, laat staan tussen 2 tieners in de jaren ’80. Ze hebben verdomme niet eens Whatsapp, HOE KONDEN MENSEN TOEN LEVEN?!

Stranger Things 3

Gaat Joyce echt bij de politie werken?

Joyce bewijst ook in het derde deel dat ze een van de beste speurneuzen in Hawkins is. Jim Hopper is zelfs zo onder de indruk van haar onderzoek skills dat hij haar op het eind een baantje bij de politie aanbiedt. Joyce gaat toch niet weer wegkwijnen bij een verlaten winkel in haar nieuwe woonplaats? Geef haar effe gauw een gun en een badge.

Stranger Things 3

Vindt Steve Harrington ooit liefde?

Weinig personages in Stranger Things 3 hebben meer ontwikkeling gekregen dan Steve Harrington. Op het eind van het seizoen hadden we zelfs met de voormalige pestkop te doen, omdat zijn nieuwe vriendin Robin van de damesliefde blijkt te zijn. *Zucht* Vindt Steve ooit geluk?

Stranger Things 3

Krijgt Eleven haar krachten terug en wil ze dat wel?

Eleven komt niet zonder littekens uit seizoen 3. Letterlijk want de Mind Flayer liet een gruwelijke verrassing achter in haar been. De pijn van Eleven’s operatie was zo hevig dat ze daarna haar telekinetische krachten niet meer kon gebruiken. Mike vertrouwt haar eindelijk met haar powers en denkt dat ze na verloop van tijd terugkomen. Maar Eleven twijfelt op het eind en het is natuurlijk ook de vraag wat voor tol de kracht op haar lichaam heeft. Die constante bloedneuzen zijn er niet voor niets…

Stranger Things 3

Gaan we nieuwe kids met telekinetische krachten zien?

In seizoen 2 ontmoette Eleven nog een ‘zus’ van haar: Kali Prasad aka Eight heeft ook telekinetische krachten. Daarmee opende de serie de deur naar nog meer kinderen met superpowers. Helaas hebben we er niets meer daarvan vernomen in Stranger Things 3 maar we hebben hoge verwachtingen voor seizoen 4.

Stranger Things 3

Gaan de anderen ooit Dustin’s vriendin zien?

We hadden Dustin’s vriendin al afgeschreven als een hoax totdat DIE scène plaatsvond. OMG Suzie bestaat echt en ze kan nog zingen ook! De scène is al viral gegaan dus reken maar dat we meer Suzie krijgen in seizoen 4. Maar blijft het bij een cameo per telefoon of radioverbinding, of gaat Dustin’s vriendin de lange tocht naar Hawkins maken? Sowieso moet ze Dustin’s pet terugbrengen naar hem. Ja we zagen die wel liggen in de achtergrond hoor, Suzie!

Waar heeft Dustin zo leren zingen?

Het antwoord is omdat Gaten Matarazzo al op Broadway heeft opgetreden. Oké we wilden eigenlijk alleen de clip hieronder plaatsen…

Gaan de jongens ooit hun Dungeons and Dragons campaign afmaken?

Serieus, Will heeft met bloed, zweet en tranen zijn D&D campaign helemaal opgezet en iedereen kon het alleen maar over meisjes hebben. En nu is Will ook nog eens verhuisd naar een andere staat! Wat we wel zien is dat Erica het fantasiespel cadeau krijgt van de jongens, dus wie weet neemt zij Will’s rol over als de Dungeon Master? We weten dat ze niet op haar mondje is gevallen…

Stranger Things 3

Stranger Things 4 when?

Het team is al druk bezig met Stranger Things 4 dus hopelijk hoeven we niet al te lang te wachten op antwoorden op deze vragen. Verwacht hem op z’n allervroegst pas in 2020. Gelukkig kunnen we in de tussentijd ook nog griezelen in de eighties van It: Chapter Two. Wil je weten wat we van Stranger Things 3 vonden? Check dan ook onze review.

Lees verder