Stranger Things 3 Cast

Veronica Superguide logo
Stranger Things 3 Cast

Alle Stranger Things personages gerankt van bagger naar bae!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met alweer 3 seizoenen is Stranger Things een van onze favoriete Netflix-series! Ons enthousiasme voor het nieuwe seizoen werd alleen maar groter door een bezoekje aan de Stranger Things Experience! Naast de coole 80's vibes, het goedgeschreven verhaal en de enge griezelmonsters, zijn het vooral de sterke personages die de show zo geweldig maakt. Wij ranken de grootste eikels en de liefste engeltjes van Hawkins!

14. Will Byers

Wij hebben vooral heel veel medelijden met de kleine Will. Het arme kind werd naar een alternatief universum gezogen waar hij zichzelf moest verdedigen tegen Demorgorgons en schaduwmonsters. Eenmaal bevrijd was hij nog niet van die creepy gedrochten af. In het derde seizoen is hij eindelijk niet langer het slachtoffer, maar daardoor wordt hij ook naar de achtergrond gedreven door de andere veel interessantere kinderen. 

13. Max Mayfield

Max is een personage dat veel te zien is, maar bar weinig bereikt. Ze blijft qua ontwikkeling nogal hangen en kan redelijk irritant zijn. Toch heeft ze ook goede kwaliteiten: ze probeert Eleven te helpen met haar jongensproblemen en is een echt dappere chick. Daarnaast wordt ze de BFF van Eleven in het nieuwe seizoen. 

12. Lucas Sinclair

Wij zijn nog steeds een beetje pissig dat Lucas de enige was die El wantrouwde ook al had zij meerdere malen zijn leven gered. Het is prima als je afhoudend bent tegen een vreemdeling, maar je hoeft haar nou ook weer niet van alles wat fout gaat te beschuldigen. Aan het eind van seizoen 3 bewijst hij toch wel een echte bad-ass te zijn wat hem iets hoger op de lijst brengt. 

11. Jonathan Byers

Jonathan heeft een hart van goud! Hij is de beschermende grote broer en het schattige respectvolle vriendje van Nancy. Maar zijn verlegenheid maakt hem toch wel een beetje een saaie sok die vaak tweede viool speelt in de serie. 

10. Nancy Wheeler

Nancy heeft duidelijk de broek aan in haar relatie met Jonathan. Zij is degene die altijd het initiatief neemt om weer op onderzoek uit te gaan! Een slim meisje die altijd voor je klaar staat wanneer je haar nodig hebt.

9. Billy Hargrove

We hebben hem pas in seizoen 2 leren kennen, maar al meteen weten we dat Billy een eerste klas klootzak is. Hij bedreigt zijn zusje, valt iedereen lastig en het enige waar hij oog voor heeft is Miss Wheeler. Onze eerste indruk is niet erg positief, maar Billy ontwikkelt zich verder tot een hele leuke schurk in Stranger Things 3. Dus we zetten hem iets hoger omdat we hem met plezier haten. 

8. Mike Wheeler

Je kunt niet anders dan van Mike houden als je ziet hoe beschermend hij is over Eleven. Zonder veel over haar te weten, is hij nooit bang geweest om alles voor haar op het spel te zetten. Dat kaatst alleen wel terug in het nieuwe seizoen en Mike heeft dan ook een paar scènes waarin hij veel minder sympathiek overkomt. Niettemin blijft hij nog steeds een van de beste vrienden die je je maar kunt wensen! 

7. Joyce Byers

Joyce is een echte supermoeder! Ze doet er alles aan om haar zoon in bescherming te brengen, en bedenkt zelfs een manier om met hem te praten vanuit een andere dimensie. Dat noemen wij pas indrukwekkend! Zelfs als er geen kinderen op het spel staan gaat ze alsnog op onderzoek uit. Geen monster dat haar bang maakt!

6. Robin (zonder achternaam)

De sarcastische Robin is de verfrissende nieuwkomer van het seizoen. Lekker down to earth zegt ze waar het op staat en vraagt ze zich dagelijks af met hoeveel kinderen Steve eigenlijk bevriend is. Ook heeft ze wat meer in haar bolletje dan alleen maar snarky opmerkingen, want zelfs Russisch is niet te moeilijk voor haar. 

5. Erica Sinclair

Toen Erica Sinclair haar opwachting maakte in het tweede seizoen was ze meteen een grote hit bij de fans. Dubbel zo brutaal als eerst knalt ze lekker het nieuwe seizoen in. Ze blijkt ook nog eens een nerdje te zijn met innovatieve ideeën waardoor ze een waardevolle aanwinst is voor de groep kinderen. We love a sassy queen!

4. Dustin Henderson

Het was misschien niet zo slim om een mini Demogorgon van de rest verborgen te houden, maar we kunnen niet te lang boos blijven. Zijn constante grappen, gescheld en uitbundigheid maken hem een van de leukste personages uit de serie. In het derde seizoen blijkt hij ook nog een verrassend goede leider te zijn en te beschikken over een gouden keeltje (je weet welke scène we bedoelen).

3. Eleven

Jane Ives, aka Eleven, is dé superheld van Stranger Things! Ze is het enige personage met echte superkrachten en weet iedereen uit de problemen te halen wanneer ze besluit in bloedneusmodus te gaan en dingen met haar brein te breken. 

2. Jim Hopper

Chief Jim heeft alles waar je naar op zoek bent in een personage: hij is grappig, hij is heldhaftig, hij heeft een dadbod en hij doorgaat een volledige karakterontwikkeling. Hij transformeert van chagrijnige politieman naar een heldhaftig en bezorgd vaderfiguur. Het is ook zeer vermakelijk om te zien hoe hij Joyce voor zich probeert te winnen. 

1. Steve Harrington

Steve ‘The Hair’ Harrington leek de standaard douchebag in seizoen 1, maar hij is geëvolueerd tot een van de meest zorgzame personen in de serie. Hij werd door fans terecht tot Mom Steve gedoopt, en zijn vriendschap met Dustin is naar onze mening de beste uit de hele serie! 

Lees verder