The Walking Dead seizoen 11: alles dat je moet weten

Door Robin Heerkens
The Walking Dead

Kijk je al uit naar het nieuwe seizoen van The Walking Dead? Hieronder lees je alles dat je moet weten over seizoen 11 van TWD!

The Walking Dead seizoen 11 releasedate

De 'finale' van The Walking Dead seizoen 10 is al uitgezonden op FOX en daarna konden we ook nog eens genieten van zes bonus-afleveringen. Lang wachten op het nieuwe seizoen hoeft niet, want seizoen 11 gaat 22 augustus in première en op 23 augustus kunnen wij er via zowel Fox als Disney+ al naar kijken. Vanaf die datum krijgen we één voor één de eerste acht afleveringen te zien (check hieronder de eerste teaser). Ben je dan nog niet klaar met The Walking Dead, in 2022 volgen opnieuw zestien episodes om de laatste reeks mee af te sluiten. Een laaaaaang afscheid van 24 (!) afleveringen dus!

Plot van The Walking Dead seizoen 11

Spoiler Alert: heb je seizoen 10 nog niet gekeken, scroll dan vooral verder naar het volgende kopje!

We durven nog niet met zekerheid te zeggen welke kant seizoen 11 opgaat. Wel verwachten we meer te zien van de relatie tussen Negan en Daryl. Uiteraard is Daryl behoorlijk sceptisch over de intenties van Negan, die meerdere survivors vermoordde. Negan heeft echter ook goede dingen voor hen gedaan, zoals het doden van Alpha... En dan is er natuurlijk nog die horde zombies die Beta op de survivors heeft afgestuurd! Hoe zij daarmee omgaan – en wie het allemaal zullen overleven! – is natuurlijk al wel bekend, maar gaan we hier uiteraard niet verklappen. Datzelfde geldt voor details over een nieuwe community die comic-lezers maar al te goed kennen!

Bekijk hier snel de allernieuwste trailer.

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

We weten zeker dat een oud castlid terugkeert: Maggie, die maakte in de finale eindelijk haar langverwachte comeback. Ook durven we ons hand er wel voor in het vuur te steken dat The Walking Dead nog geen afscheid neemt van oudgedienden als Daryl, Negan en Carol. Die keren gewoon terug in TWD seizoen 11. Ook mogen we een wel heel bijzonder nieuwe personage verwachten. Iemand die heel veel betekent voor Negan.

Norman Reedus heeft gemengde gevoelens over het einde van de serie. Het Superguide-interview met de acteur lees je hier.

The Walking Dead seizoen 11: alles dat je moet weten

The Walking Dead ontvangst en reacties van fans

Met een gloednieuwe spin-off en een Rick Grimes-filmtrilogie in zicht, zit er blijkbaar nog genoeg leven in de zombie-franchise. Ook de main-serie zelf is na een flinke dip in de kwaliteit weer opgekrabbeld, ook al laten de kijkcijfers (mede dankzij Negan…) nog steeds te wensen over. Zeker na seizoen 8 lijken er een hoop mensen gestopt te zijn met kijken. Fans vonden de serie te soap-achtig worden en klaagden over een gebrek aan vernieuwing; het was simpelweg te veel van hetzelfde! Wij hopen dan ook dat de makers voor The Walking Dead seizoen 11 een voorbeeld nemen aan dit toplijstje, waarin wij de beste afleveringen ooit doornemen!

The Walking Dead seizoen 11: alles dat je moet weten

Houd je agenda maar bij de hand, want The Walking Dead S11 keert op 23 augustus (in NL) terug op Disney+ en te kijken via Fox.