Deze actrice speelt de échte Lucille in TWD!

Negan en Lucille in The Walking Dead
© AMC

De schurk Negan kraakt in The Walking Dead menig schedel met zijn geliefde honkbalknuppel Lucille! In de nieuwe afleveringen van TWD zien we eindelijk de vrouw naar wie de killerknuppel vernoemd is!

Negan knuppelde in het zevende seizoen van de populaire serie Abraham én Glenn dood, en verpestte daarmee bijna de hele serie! In de latere seizoenen draaide hij een beetje bij, en in het tiende seizoen werd de bandiet meer een soort antiheld. Een... sexy antiheld.

Negan regeerde zijn club The Saviors met ijzeren hand én een joekel van een knuppel! Binnenkort zien we eindelijk Negans vrouw, naar wie Lucille vernoemd is. De gelukkige actrice is… Hilarie Burton Morgan! Doet die naam een belletje rinkelen? Waarschijnlijk wel: ze is getrouwd met Jeffrey Dean Morgan, die Negan speelt in The Walking Dead!

Deze actrice speelt de échte Lucille in TWD!

Lucille, please come back where you belong!

Negan en Lucille waren vóór de zombie-uitbraak getrouwd. Hoewel Negan haar slecht behandelde (natuurlijk!), was ze wel de liefde van zijn leven. Lucille overleed aan kanker, en Negan en zijn vrienden moesten haar uitschakelen toen ze in een walker veranderde. Als dubieus eerbetoon vernoemde Negan later zijn favoriete wapen naar zijn vrouw.

Het klinkt een beetje vreemd om de partner van een acteur te casten, maar in coronatijd is het een slimme manier om tóch (bijvoorbeeld) zoenscènes op te kunnen nemen. De acteurs wonen toch al bij elkaar dus de kans op verspreiding van het virus is minimaal!

Einde van The Walking Dead

Recent werd bekend dat The Walking Dead een extra lang elfde seizoen krijgt (24 afleveringen), waarna de serie ten einde komt. Daarna volgt waarschijnlijk een spin-off over Daryl, maar daarvóór worden er nog zes extra afleveringen aan het tiende seizoen geplakt. Gelukkig duurt het allemaal nog even, want stiekem is The Walking Dead nog steeds erg goed!

Volgens showrunner Angela Kang is het elfde seizoen al geschreven, maar is het momenteel niet mogelijk om het op te nemen. “Er zijn scènes waarin we 300 figuranten tegelijk gebruiken, en dat is nu gewoon niet mogelijk.” De zes extra afleveringen vormen een ‘bruggetje’ naar het elfde seizoen, en duiken een stuk dieper in geliefde personages uit TWD, waaronder Negan dus!