Aargh! De pijnlijkste (sterf)scènes uit The Walking Dead

Veronica Superguide logo
Aargh! De pijnlijkste (sterf)scènes uit The Walking Dead

Aargh! De pijnlijkste (sterf)scènes uit The Walking Dead

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hoewel de zombies in The Walking Dead supereng zijn, hebben mensen het vooral van elkaar te vrezen. Overleven is het allerbelangrijkste, en sommigen hebben daar de meest wrede manieren voor bedacht.

In een gewelddadige serie als The Walking Dead is geen enkel personage 100% veilig. Deze fragmenten vergeten wij van onze levensdagen niet meer!

Carl

Seizoen 8

Het grootste gedeelte van The Walking Dead was Carl (“Coral!”) maar een vervelend ventje. Hij begon in het achtste seizoen nét een beetje interessant te worden, toen hij werd gebeten door een walker.

Zijn doodvonnis was een reuzenschok voor fans, en zijn dood erg belangrijk voor Rick. Carl’s dood hoort bij de pijnlijkste scènes uit The Walking Dead, vanwege het belang, maar het is nog niet de top of the bill. Dat had het wel kunnen zijn, als ze deze verhaallijn anders hadden aangepakt. Nu leven we vooral mee met Rick, en is de opstelling van 'Sint Carl' een beetje té plechtig. 

Merle

Seizoen 3

Merle Dixon, de broer van Daryl, is meestal een ongelooflijke eikel. Hij verraadt de groep van Rick regelmatig, maar redt ze net zo vaak uit de penarie. Hij terroriseert zijn kleine broer Daryl, maar beschermt hem ook. Hun relatie is nogal… complex. Dit verandert als hij zich inlaat met de groep van The Governor. Hij ontvoert Maggie en Glenn, en lijkt nu echt af te willen rekenen met Ricks club. Niet dat hij een hekel aan ze heeft, maar hij is opportunistisch genoeg om de (denkt hij) winnende kant te kiezen.

Uiteindelijk probeert hij The Governor alsnog te doden, maar deze aanslag mislukt. Als Daryl op zoek gaat naar zijn broer, is hij al veranderd in een walker...

Een belangrijk moment voor Daryl, natuurlijk, maar ook voor de kijkers: zij verloren ‘the man they loved to hate’!

Noah en de draaideur

Seizoen 5

Glenn, Noah en Nicholas verkennen met een klein team een warenhuis, op zoek naar levensmiddelen. Dit gaat natuurlijk verkeerd, en het trio komt terecht in een hachelijke situatie. Ze zitten in een dichte draaideur, met walkers aan beide kanten. Eugene toetert met zijn busje, om de walkers te lokken, maar de deur kan niet draaien zonder dat iemand binnen bereik van de zombies komt.

Uit alle macht proberen ze het glas te breken. Nicholas, de fourageur die al eerder zijn maatjes als lokaas gebruikte om aan walkers te ontsnappen, trekt de spanning niet, en wurmt zich naar buiten. De zombies hebben nu vrij spel om Noah aan stukken te scheuren. Dit krijgen we tot in behoorlijk groot detail te zien. Walgelijk!

De laffe Nicholas krijgt later trouwens alsnog zijn vet. Glenn tuigt hem helemaal af, en het duo wordt omsingeld door walkers. Nicholas jaagt een kogel door zijn eigen hoofd, en sleurt Glenn per ongeluk(?) van een vuilcontainer. Terwijl de walkers Nicholas oppeuzelen, kan Glenn ontsnappen. Nou ja, voorlopig.

Lizzie

Seizoen 5

The Walking Dead draait natuurlijk om gevaarlijke groepen mensen én walkers die ze het leven zuur maken. Op Lizzie was niemand eigenlijk voorbereid. Dit meisje hoort stemmen, en gelooft niet dat alle zombies mensen kwaad willen doen. Af en toe martelt ze kleine dieren, en praat ze met walkers als ze de kans krijgt.

Lizzie wordt steeds instabieler, en steekt zelfs haar eigen zusje, Mika, neer. Ze kan immers toch terugkomen uit de dood! Carol en Tyreese kunnen zo’n figuur er niet bij hebben, ook al is ze nog maar klein. Het komt (natuurlijk) weer op Carol aan om Lizzie een nekschot te geven vóór ze nog meer mensen in gevaar brengt.

Ja, The Walking Dead is inderdaad de show waarin Carol een kind in haar achterhoofd schiet. Never forget.

Glenn en Abraham

Seizoen 7

The Walking Dead speelde het drama rond Negan en de Saviors erg slim uit. Eén lid van Ricks groep werd aan het einde van het zesde seizoen tot pulp geslagen, maar... wie?

Aan het begin van het zevende seizoen bleek het helaas om de dappere Abraham te gaan.

Maar wacht: er was meer!

Iedereen was zó gefocust op de vraag wie Negan een kopje kleiner zou maken, dat bijna niemand er bij stilstond dat het er ook meerdere konden zijn. Waar Abrahams dood tragisch was, en de aanloop er naartoe bijna niet te kijken vanwege de spanning, was de dood van Glenn de échte shock!

The Walking Dead

Inmiddels is de populaire serie alweer aan het negende seizoen bezig. Een tiende komt er ook al aan, en waarschijnlijk nog drie films over Rick Grimes! Van welke afleveringen hebben jullie wakker gelegen?

Lees verder