The Walking Dead-fans eisen ontslag showrunner

Veronica Superguide logo
The Walking Dead-fans eisen ontslag showrunner

The Walking Dead-fans eisen ontslag showrunner

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Niet alle kijkers waren even blij met de laatste aflevering van The Walking Dead. Er is zelfs een petitie opgezet om het vertrek van showrunner Scott Gimple af te dwingen! (Let op: bevat spoilers!)

Cliffhanger

De midseizoensfinale van The Walking Dead viel niet bij alle fans in de smaak. In de cliffhanger onthult Carl (Chandler Riggs) dat hij gebeten is door een walker. Voor veel kijkers was dit een enorme schok, niet in de laatste plaats omdat Carl nog steeds een grote rol speelt in de strip waarop de hitserie is gebaseerd. De onverwachte wending maakte Walking Dead-fan Tyler Sigman zelfs zo kwaad, dat hij een petitie heeft opgezet waarin hij het ontslag eist van showrunner Scott Gimple.

'Oneerlijke behandeling'

Op de petitiesite Change.org verklaart Sigman onder andere: “Deze petitie is bedoeld om The Walking Dead-showrunner te ontslaan vanwege zijn acties en de oneerlijke manier waarop Chandler Riggs is behandeld.” Volgens de initiatiefnemer had Gimple de acteur namelijk beloofd dat hij nog minstens drie jaar zou te zien zou zijn in de serie. Riggs is zelfs tijdelijk gestopt met zijn studie om zijn acteerklus af te kunnen maken. De petitie krijgt veel bijval: niet minder dan 50.000 kijkers hebben al getekend voor het vertrek van de showrunner en het aanblijven van Carl! 

Het achtste seizoen van The Walking Dead gaat op 26 februari verder bij FOX.

Lees verder