The Walking Dead: ‘dalende kijkcijfers de schuld van Negan’

The Walking Dead heeft veel populariteit verloren door Negan en zijn trouwe Lucille!

Negan beukt er in The Walking Dead graag op los met zijn honkbalknuppel! Uit onderzoek van AMC blijkt dat deze schurk óók de kijkcijfers van de serie flinke klappen heeft gegeven.

De kijkcijfers van The Walking Dead zijn al een paar jaar fiks aan het dalen. AMC heeft flink onderzoek gedaan en kwam tot een schokkende conclusie: Negan heeft het gedaan! Dat blijkt uit een interview met de LA Times.

AMC-directrice Sarah Barnett vat het als volgt samen. 'Elke langlopende serie heeft pieken en dalen, kijk maar naar ER en Grey’s Anatomy. We hebben veel onderzoek gedaan onder onze kijkers, en het klopt dat het seizoen met Negan een beetje te duister was voor veel kijkers.’ Joh!

Op creatief gebied staat Barnett trouwens wel achter de keuze om Negan de hoofdrolspelers te laten terroriseren. ‘Het idee was op zich goed, maar het werd veel kijkers een beetje te gortig, waardoor ze afhaakten.’

Negatieve Negan

Trouwe kijkers is het misschien al opgevallen dat Negan (Jeffrey Dean Morgan) de laatste tijd een stuk minder te zien was in de serie, aangezien hij een tijd lang gevangen was. Hoewel Negan ook wel een populair personage is, zien The Walking Dead-kijkers hem liever niet weerloze mensen doodknuppelen. Showrunner Angela Kang zei eerder al dat ze Negan voortaan beter wilden doseren; waarschijnlijk had dit ook al te maken met de uitkomsten van het onderzoek.

Ondanks de verminderde populariteit is The Walking Dead de laatste tijd wél goed op orde. De serie kende een dip in de seizoenen 6 t/m 8, maar in seizoen 9 en 10 is de kwaliteit een stuk consistenter.

The Walking Dead

De Amerikaanse kijkcijfers van The Walking Dead zijn de laatste jaren behoorlijk ingezakt. De hype is inmiddels echt voorbij, maar de serie wordt nog altijd goed gevolgd, zeker internationaal. Er staan verschillende speelfilms in de planning, en in april komt er nog een nieuwe spin-off uit, genaamd The Walking Dead: World Beyond.

In deze serie vertrekken een paar jongeren uit hun veilige(!) gemeenschap en worden ze geconfronteerd met de gruwelen van de zombie-apocalyps. We hopen dat deze serie een beetje terugkeert naar de roots van The Walking Dead: een spannende reis zonder de politieke elementen van de latere seizoenen.