the walking dead twd andrew lincoln rick grimes

Veronica Superguide logo
the walking dead twd andrew lincoln rick grimes

Opinie: The Walking Dead is nog steeds goed

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Superguide-redacteur Alie Sierkstra kijkt nog altijd trouw naar The Walking Dead. Ze lijkt inmiddels echter wel de enige… Hoogste tijd om weer eens wat mensen te bewegen TWD weer eens kans te geven. Dit is waarom de zombieserie nog steeds goed is!

Waarschijnlijk had niemand het bizarre succes van The Walking Dead verwacht. Wie wil er nou wekelijks naar zombies kijken, zeker als het geen Halloween is? De kijkcijfers bleven echter groeien, groeien en groeien! Er schakelden op het hoogtepunt zelfs zoveel mensen in dat TWD (een van) de best bekeken series allertijden werd. Het ging in Amerika bijvoorbeeld om dik 21 miljoen mensen die de eerste aflevering van seizoen 7 (live) bekeken!

Helaas vormde datzelfde zevende seizoen ook meteen het begin van het einde… Sindsdien haken er gaandeweg steeds meer kijkers af – bedankt joh, Negan.

En dat is doodzonde!

The Walking Dead TWD Negan

Te somber en te repetitief

Ik wil best toegeven dat The Walking Dead een paar mindere seizoenen heeft gekend. De seizoenen met Negan als slechterik waren bijvoorbeeld echt te somber en vooral te repetitief. Negan was voor mij niet meer dan een opgevoerde versie van al die bad guys die hem voorgingen. Ik kan het kijkers daarom niet kwalijk nemen dat ze hun interesse verloren… Inmiddels is TWD echter beter dan ooit! En dat heeft alles te maken met de komst van showrunner Angela Kang, die sinds seizoen 9 aan het roer van de serie staat.

The Walking Dead TWD Whisperer

Bedankt, Angela Kang!

Wat mij betreft is Kang de frisse wind die The Walking Dead nodig had. Dat uit zich bovenal in het feit dat de castleden weer meer betekenisvollere verhaallijnen hebben gekregen. Denk maar aan Michonne, die mocht groeien in haar rol als leider, en fanfavorieten Daryl en Carol die hun vriendschap verdiepten. Daarnaast wist Kang ook de nieuwe vijand, The Whisperers, spannend te maken. En dat was na Negan natuurlijk een enorme verademing!

Dit is overigens geen kritiek op het personage Negan, maar wel op zijn uitgekauwde verhaallijn. Daarom is het juist zo fijn dat Kang ook hem inmiddels een veel interessantere verhaallijn heeft gegeven.

The Walking Dead TWD Survivors

TWD is eindelijk weer onvoorspelbaar

Het derde wapenfeit van Kang heeft alles te maken met de manier waarop ze die nieuwe verhaallijnen vormgeeft. Neem de eerste paar afleveringen van seizoen 10, waarin ze de tijd steeds terugspoelde en we vervolgens heen en weer skipten tussen een zevenjarige periode. Dat soort non-lineaire manieren om een verhaal te vertellen, maakte TWD eindelijk weer eens onvoorspelbaar. En dat was hard nodig! Op een gegeven moment werd aflevering na aflevering hetzelfde format gehanteerd. Het is niet voor niets dat kijkers de serie zelfs a begonnen te vergelijken met een soap… Ouch!

Kang behoudt dus de kern van wat The Walking Dead is, maar is ook niet te bang om nieuwe dingen te proberen – alhoewel ze daarin soms misschien ook wel een tikje te ver gaat… Maar goed, liever een keer een grens overschreden dan de voorspelbaarheid die de zombieserie dus zoveel kijkers heeft gekost.

The Walking Dead TWD Daryl Carol

De langverwachte conclusie

Hopelijk heb ik jullie kunnen overtuigen dat The Walking Dead nog steeds goed is. Eerlijkheid gebiedt me echter om te vertellen dat ik nog een reden heb om nog steeds naar de serie te kijken… Ik wil gewoon weten hoe het afloopt! Mijn brein snakt naar een conclusie, een afsluiting. Wat staat mijn favoriete personages nog te wachten? Weten zij het tot het einde te overleven? Inmiddels is duidelijk dat ik niet meer lang op afsluiting hoef te wachten

The Walking Dead gaat stoppen...

De finale van The Walking Dead seizoen 10 is inmiddels begonnen op FOX. Begin 2021 krijgen we aanvullend zes bonus-afleveringen. Ergens in dat jaar volgen ook de eerste twaalf afleveringen van het langverwachte seizoen 11. En in 2022 volgen ten slotte nogmaals twaalf episodes om de laatste reeks mee af te sluiten. En dan heb ik het nog niet eens over de gloednieuwe spin-off en de Rick Grimes-filmtrilogie...

Gelukkig is het naderende afscheid van TWD dus wel een lekker laaaaaang afscheid, waar ik in ieder geval enorm van ga genieten! 

Lees verder