Datum voor extra episodes The Walking Dead!

Daryl en Caroll in The Walking Dead
© AMC

The Walking Dead-fans opgelet! Het elfde seizoen van de serie werd uitgesteld, maar AMC plakt wél zes extra afleveringen aan het tiende seizoen vast. De zender heeft bekendgemaakt wanneer deze bonusepisodes te zien zijn, en het duurt helemaal niet zo lang!

Vanwege de coronacrisis liep The Walking Dead dit jaar tegen de nodige problemen op. De finale van het tiende seizoen werd uitgesteld, en de opnames voor seizoen elf konden nog niet beginnen… De afleveringen zitten boordevol enorme groepen zombies, en volgens showrunner Angela Kang was het onverantwoord om met filmen te beginnen.

Gelukkig was er wél tijd om een zestal afleveringen op te nemen die wat kleiner zijn van opzet, en zich richten op geliefde personages uit de serie, zoals Negan. AMC heeft bekendgemaakt dat deze extra episodes vanaf 28 februari 2021 worden uitgezonden.

The Walking Dead seizoen 11

Normaal gesproken zijn afleveringen van The Walking Dead een dag na de Amerikaanse uitzending te zien op FOX; we gaan ervan uit dat dit met de extra afleveringen ook het geval is. Dit zou betekenen dat we vanaf 1 maart véél meer te weten komen over onze favoriete survivors.

Over de inhoud van de extra afleveringen is nog niet heel veel bekend, behalve dat er één om Negan draait. Waarschijnlijk zien we ook wat Maggie heeft uitgespookt nadat ze uit de serie verdween, leren we meer over Daryl en Caroll én over The Commonwealth. Deze mysterieuze groepering redde/ontvoerde Rick, en speelt waarschijnlijk een grote rol in het elfde, laatste seizoen.

Wanneer het laatste, extra lange seizoen verschijnt is nog niet bekend. Wel komen er daarna waarschijnlijk nog een paar spin-offs, dus we zijn nog lang niet van The Walking Dead af.