The Walking Dead: vol goede moed naar een tiende seizoen?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Walking Dead: vol goede moed naar een tiende seizoen?

The Walking Dead: vol goede moed naar een tiende seizoen?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Zo aan het einde van het negende seizoen van The Walking Dead, maken we even een tussenstand op. Hoe gaat het met onze favo zombieserie, en welke kant kunnen de survivors nog op?

Hoewel de kijkcijfers van The Walking Dead dalen, zijn fans het er wél over eens dat de serie weer wat schwung heeft teruggevonden. In het zevende seizoen kakte de serie ongelooflijk in (na een bizar 'populaire' start), en het achtste sléépte zich maar voort in zinloos geweld. Nu de survivors zich kunnen richten op zelfbestuur - en een nieuwe dreiging - is The Walking Dead weer duidelijk op het goede pad. Seizoen negen scoort weer een ouderwetse 93% op Rotten Tomatoes.

Een nieuw begin is onmogelijk als een serie al negen seizoenen loopt, maar het voelt wel een beetje zo. Rick Grimes wordt gemist, maar het is fijn dat andere personages nu ook wat meer kunnen shinen. Zelfs in het negende seizoen weet The Walking Dead de kijker nog te shockeren, zoals vorige week, in de aanloop naar de finale van morgen. Serieus, WTF! Wie doet nu zoiets? Andrew Lincoln twijfelt momenteel of hij wel op het juiste moment uit de serie is gestapt.

Waar eerdere seizoenen draaiden om botsende groeperingen, gaat het vanaf nu meer om samenlevingen die niet met elkaar door één deur kunnen. Elke club claimt zijn eigen ruimte, en overtredingen zijn gevaarlijker dan ooit.

Hoe verder met The Walking Dead?

Wat we weten is dat AMC ‘als het kan’ nog tien jaar door wil met The Walking Dead. Het verhaal voor het tiende seizoen is al klaar, en als de serie populair genoeg blijft, dan weten ze ook al welke belangrijke gebeurtenissen ze in het twaalfde en dertiende seizoen willen behandelen.

Dat gezegd hebbende, is het wel een feit dat de kijkcijfers in Amerika flink zijn ingestort. Wereldwijd is The Walking Dead megapopulair, maar nieuwe seizoenen zijn geen vanzelfsprekendheid meer als de cijfers zo slecht blijven. Michonne (Danai Gurira) taait volgend seizoen ook al af, nadat dit jaar Rick (Andrew Lincoln) en Maggie (Lauren Cohan) verdwenen. Maggie zelfs zonder dat iemand het doorhad!

Gelukkig zijn Daryl en Carol er de komende tijd nog! Zo lang Norman Reedus niet gaat Ghost Rideren in elk geval.

Strip-tease

In de comics wordt er langzaam toegewerkt naar een oorlog tussen de Whisperers en de bewoners van Alexandria en Hilltop. Tijdens deze strijd overlijden aardig wat belangrijke personages, maar de vergelijking is moeilijk door te trekken naar de serie, omdat deze op sommige punten behoorlijk afwijkt van de strip.

De strijd is in elk geval nog gevaarlijker en wreder dan de oorlog tegen de Saviors, onder leiding van Negan. Negan zelf lijkt in de comic ook een beter mens te worden, hoewel niemand zijn hand voor hem in het vuur durft te steken.

De overlevenden maken daarna kennis met een ándere groep survivors, genaamd The Commonwealth. Hoewel deze samenleving niet in- en inslecht is, zoals The Whisperers, Saviors of de club van de Governor, is deze groep ook niet helemaal zuiver op de graat…

The Commonwealth is verdeeld in een soort aristocratie, zoals de politici, agenten en soldaten enerzijds, en het klootjesvolk anderzijds. Onderhuids is er veel spanning, omdat de normale inwoners keihard werken, terwijl de bovenlaag een betrekkelijk eenvoudig leven heeft.

The Commonwealth is trouwens heel erg groot voor The Walking Dead-begrippen. In de strips wonen er ongeveer 50.000 mensen. Wat we willen zeggen is dat áls er een club is die een helikopter kan onderhouden, het The Commonwealth is.

Deze samenleving wordt nog verder ontwricht als de inwoners van Alexandria en Hilltop zich er tegenaan bemoeien, maar hoe dat afloopt is nog niet bekend: de comics zijn nog niet zo ver. Als we ons geld moesten inzetten, dan gaan we ervan uit dat Rick is gered door The Commonwealth. Een paar momenten uit de slotaflevering van het negende seizoen wijzen daar ook op. Of zouden de drie(!) The Walking Dead-films daar naar grijpen?

We zeggen nog niets!

Lees verder