The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman over afscheid van Andrew Lincoln

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman over afscheid van Andrew Lincoln

The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman over afscheid van Andrew Lincoln

|
|

Laatste update:

Het is bijna onmogelijk om ons The Walking Dead voor te stellen zonder Rick Grimes. Volgens TWD-bedenker Robert Kirkman kunnen we tóch maar beter aan het idee wennen!

Regisseur Kevin Smith interviewde TWD-bedenker Robert Kirkman kort, naar aanleiding van het Comic-Con-evenement in San Diego. Veel wilde hij niet zeggen over de toekomst van de serie, maar het komt er wel op neer dat we afscheid nemen van Andrew Lincoln.

Kirkman zegt niet expliciet dat Lincoln stopt, maar hij praat over zijn personage Rick Grimes alsof hij al weg is. Volgens Kirkman wil Lincoln TWD-kijkers een bijzonder afscheidscadeau geven. Het vertrek van Rick wordt iets heel bijzonders!

In de comics van The Walking Dead is Rick Grimes nog altijd een vaste kracht, maar dat geldt ook voor zijn zoon Carl… De serie is niet bang om zijn hoofdpersonen rücksichtslos een kopje kleiner te maken. Eind mei werd bekend dat Rick in slechts zes afleveringen van het negende seizoen te zien is. De rol van Maggie (Lauren Cohan) wordt ook een stuk kleiner.

Nadat Negan en zijn bende in het vorige seizoen werden verslagen, breekt er een rustige periode aan voor Rick en zijn team. Het negende seizoen maakt daarom een flinke sprong in de tijd. Vooruit, maar tegelijkertijd komen er ook spookbeelden uit het verleden terug, zoals Shane (Jon Bernthal).

Is er een dokter in de zaal?

Hoe Rick de serie verlaat is nog onduidelijk. De kans dat een ordinaire zombie hem grijpt is niet zo groot, maar Grimes kan zelf zijn biezen pakken (net als Morgan) of ernstig ziek worden. Hoe dan ook: vanaf het tiende seizoen richt The Walking Dead zich meer op de ex-outlaw Daryl Dixon (Norman Reedus). De acteur tekende naar verluidt een nieuw contract voor 20 miljoen dollar.

Hoewel The Walking Dead nog steeds populair is, vertonen de kijkcijfers wel een (scherp) dalende lijn. Een nieuwe insteek is hard nodig, maar dat beseffen de makers zo te zien ook!

Lees verder