‘Nieuw seizoen The Walking Dead krijgt een westernsfeertje’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Nieuw seizoen The Walking Dead krijgt een westernsfeertje’

‘Nieuw seizoen The Walking Dead krijgt een westernsfeertje’

|
|

Laatste update:

Het negende seizoen van The Walking Dead komt steeds dichterbij. Showrunner Angela Kang onthult in de tussentijd nieuwe details over het volgende hoofdstuk van deze horrorhit!

Tijdssprong

Dit najaar gaat het negende seizoen van The Walking Dead in première. In de tussentijd wordt ons geduld flink op de proef gesteld, want ieder detail dat naar buiten glipt over deze horrorserie maakt nieuwsgierig naar wat het volgende hoofdstuk allemaal in petto heeft. Al eerder onthulde AMC dat het volgende hoofdstuk zich afspeelt in Washington. Daarnaast werd bekend dat de serie een tijdssprong zal maken. En deze tijdssprong heeft grote gevolgen voor Rick en zijn kameraden!

Paarden

Het negende seizoen van The Walking Dead zal meer gaan over de praktische kant van het overleven na de zombie-apocalyps. In de vorige seizoenen was er schijnbaar nog genoeg voedsel, voertuigen, brandstof en kogels voor alle overlevenden. Maar die periode ligt achter ons, aldus showrunner Angela Kang! “We willen laten zien wat er gebeurt als alle gebouwen, wegen en bruggen zijn ingestort en levensmiddelen steeds schaarser worden. Hierdoor krijgt de serie meer een westernsfeertje. In plaats van auto’s zullen de overlevenden bijvoorbeeld steeds afhankelijker worden van paarden”, vertelt de showrunner.

Grimmig

Ook de eindeloze schietpartijen behoren in het komende seizoen voorgoed tot het verleden. “De mensen zijn steeds meer aangewezen op nieuwe wapens. Hierdoor wordt de serie een stuk grimmiger. Dit nieuwe wapentuig brengt een vernieuwing met zich mee, die volgens mij wel in de smaak zal vallen bij de fans!", aldus Kang. 

Het negende seizoen van The Walking Dead gaat in oktober van start!

Lees verder