Het is zover: Het afscheid van Rick Grimes uit The Walking Dead is hier

Door Redactie
Het is zover: Het afscheid van Rick Grimes uit The Walking Dead is hier

Het is bepaald geen nieuws dat The Walking Dead dit seizoen afscheid neemt van zijn geliefde hoofdpersonage Rick Grimes, want Andrew Lincoln vindt het na acht seizoenen tijd worden voor wat anders. Maar nu is het dan echt zover: 30 oktober en 06 november zullen de laatste twee afleveringen waarin Sheriff Deputy Rick Grimes in actie komt te zien zijn bij Fox.

Sprong in de tijdGaat Rick Grimes de serie overleven? Of wordt ook hij gereduceerd tot een verse portie zombie-voer? Of valt hij ten prooi aan de nieuwe schurken The Whisperers? Het blijft nog heel even een groot geheim, maar Fox wil er al wel het volgende over verklappen: "Vooralsnog is zijn afscheid in nevelen gehuld, maar wat in ieder geval vast staat is dat een gebeurtenis in aflevering 4 (komende dinsdag te zien op FOX om 22.00 uur) leidt tot Rick’s vertrek de week erop (dinsdag 6 november te zien). Hierna maakt de hitserie direct een ‘sprong in de tijd’ om zo in een nieuwe fase te belanden". We wisten al dat The Walking Dead in dit negende seizoen een tijdssprong zou maken, en nu weten we dus ook wanneer.

De teruglopende kijkcijfers van de lopende dodenLincoln is niet de enige grote naam die de honkbalknuppel erbij neerlegt dit seizoen. Ook Lauren Cohan houdt het voor gezien, en oudgediende Norman Reedus zinspeelde er al op dat er nog meer “big deaths” aankomen dit seizoen. Het valt te hopen dat hiermee de kijkcijfers ook weer een beetje tot leven komen, want terwijl The Walking Dead flink wat hoofdrolspelers kwijtraakt, verliest de serie momenteel ook bakken met kijkers.