Oh nee! The Walking Dead verliest wéér een belangrijke ster

Veronica Superguide logo
Oh nee! The Walking Dead verliest wéér een belangrijke ster

Oh nee! The Walking Dead verliest wéér een belangrijke ster

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Ooit was geen enkele acteur in The Walking Dead zijn leven zeker. Tegenwoordig is het andersom: de serie kan niet meer rekenen op zijn vaste cast! Na Rick en Maggie vertrekt er wéér een hoofdrolspeler, en het is een behoorlijke klap.

De laatste afhaker bij The Walking Dead is… de stoere krijger Michonne! Het contract van actrice Danai Gurira liep na het huidige seizoen af. Na onderhandelingen keert ze terug voor een tiende seizoen, maar daarna is het (voorlopig) even mooi geweest.

The Walking Cast

Het gave aan The Walking Dead was lange tijd dat geen enkel personage écht veilig was. Geliefde figuren werden zonder pardon opgepeuzeld door zombies, of kwamen op andere manieren aan hun einde. Inmiddels zouden we een beetje zekerheid wel prettig vinden!

De afgelopen seizoenen waren bijzonder hard, met het verdwijnen van Carl, Rick en Maggie. Andrew Lincoln stopte met The Walking Dead zodat hij zijn gezin óók nog eens zag, en Lauren Cohan kreeg een hoofdrol in een nieuwe serie: Whiskey Cavalier. Hun personages zijn ‘weg’, maar leven in elk geval nog wel. Rick keert waarschijnlijk terug in een paar The Walking Dead-films.

This is the end?

Voor Danai Gurira geldt waarschijnlijk een vergelijkbaar scenario. De actrice werd door TWD erg bekend, en rolde via Black Panther (in de rol van Okoye) het Marvel Cinematic Universe in. Binnenkort is ze te zien in Avengers: Endgame.

Michonne is sowieso nog te zien in het tiende seizoen van The Walking Dead, dat deze week officieel werd aangekondigd. Het personage keert nog terug voor een paar afleveringen.

Hoewel Michonne waarschijnlijk ook op zal draven voor de The Walking Dead-films met Andrew Lincoln, durven we onze hand er niet voor in het vuur te steken. Ons hart zou trouwens wel breken als het níet zo was.

Lees verder