Interview The Walking Dead: World Beyond: ‘Leven we nu niet allemaal in een apocalyps?’

Door Redactie
The Walking Dead: World Beyond cast

Wie niet genoeg krijgt van The Walking Dead heeft geluk. Amazon Prime komt met de zombie spin-off World Beyond. Wij spraken hoofdrolspelers Aliyah Royale (Iris), Hal Cumpston (Silas), Annet Mahendru (Huck) en Nico Tortorella (Felix) over de nieuwe coming of age-serie.

Wat is het verschil tussen de originele serie en World Beyond?

Aliyah: “De serie volgt, in tegenstelling tot The Walking Dead, tieners die opgegroeid zijn in een wereld vol zombies. Ze kennen niets anders. Tien jaar geleden startte de apocalyps (in de serie ook wel: ‘The night that the sky fell’) en je ziet hoe iedereen vandaag de dag weer terug is gegaan naar het normale leven. Ze hebben gewoon airconditioning, stroom, water. En toch is dat prima leventje niet genoeg voor Iris en haar vrienden.”

Hal: “Ja eerlijk, het is eigenlijk echt heel bizar dat ze weg willen uit hun veilige gemeenschap. Maar ze verlangen naar meer dan een hun studentenleventje op de universiteit. Heel dom en naïef wel.”

Aliyah: “En toch is het heel krachtig om te zien hoe ze uit hun tienerjaren komen en volwassen worden.”

Nico: “Dat is ook het verschil met The Walking Dead: We volgen de zombiewereld door de ogen van een totaal andere generatie.”

Annet: “Ja, je volgt echt hun reis. Onze personages (die van Nico en Annet, red.) zijn daar om ze af en toe te helpen. Ze te beschermen van dat naïeve.”

Interview The Walking Dead: World Beyond: ‘Leven we nu niet allemaal in een apocalyps?’

In aflevering 1 zien we meteen hoe Huck en Felix zorgen voor de jongeren. Zijn jullie in het echt ook zo stoer?

Annet: “Hoe ouder ik word, hoe banger ik ben voor alles. Ik vond The Walking Dead al spannend. Het is zo ironisch dat ik een badass chick speel in deze show. Het moment dat er op de set ‘cut’ werd geroepen rende ik naar mijn trailer toe.”

Nico: “Oh yes. Ik zou het echt lang volhouden in een zombiewereld. Laten we eerlijk zijn. Leven we nu niet al in een apocalyps? Eerlijk, is de wereld niet letterlijk aan het eindigen? We zijn hier vandaag de dag allemaal nog, met elkaar dit interview aan het doen. Technisch gezien zijn we allemaal overlevenden. Lekker bezig allemaal, lekker bezig!”

Hal: “Kijk, ik wil niet dat een zombieaanval écht gaat gebeuren. Maar toch, zou het niet een beetje cool zijn?”

Aliyah: “Maar echt!”

Hal: “Tuurlijk, ik wil niet dat mijn familie doodgaat. Maar ik kan het niet helpen dat diep in mij een stem roept ‘geef mij een wapen en laten we gaan’.”

World Beyond speelt zich af in een ander locatie. Maar toch, mocht er ooit een cross-over komen: wie zou je graag aan de cast willen toevoegen?

Aliyah: “Ik moet voor Negan gaan, hij is echt mijn favoriet. Hij is nogal slecht, maar toch doet hij wat nodig is. Ik denk dat Iris en hij een bizar team vormen.”

Hal: “Goeie, maar wat dacht je van Daryl? Hij is toch tof. Ah wacht nee, ik ga voor Rick. Hij is zo’n legende dat hij het meest interessant is.”

Nico: “Heel cliché, maar ik ga ook voor Rick. Hoe Andrew Lincoln zijn personage naar een ander level heeft gebracht… gewoon iconisch. Iconisch!"

Annet: “Ja, en hij is zo onvoorspelbaar! Is hij nou eigenlijk de good guy of juist de slechterik?”

Interview The Walking Dead: World Beyond: ‘Leven we nu niet allemaal in een apocalyps?’

Wat is één ding dat fans van The Walking Dead echt geweldig gaan vinden aan World Beyond?

Aliyah: “De zombies! Wij noemen ze ‘empties’ in plaats van ‘walkers’. Ze zijn zo ongelofelijk cool. Oh en natuurlijk de verhaallijn en de personages.”

Hal: “En het acteerwerk. Oh god wat zijn de acteurs goed. Nee serieus, het lijkt soms net op een onafhankelijke award winnende film. Je zou niet denken dat het een grote budgetserie is. Ik heb nog maar net het hele seizoen uit maar de beelden zijn zo prachtig. Ik denk dat mensen dat niet verwachten van onze show.”

Wij hebben de eerste twee afleveringen van de show al bekeken. De Superguide-recensie is hier te lezen.

Ben je benieuwd geworden? De eerste aflevering van The Walking Dead: World Beyond is nu te zien op Amazon Prime.