Bradley Cooper in A Star is Born

Veronica Superguide logo
Bradley Cooper in A Star is Born

De 8 beste zangperformances van acteurs (en de 3 slechtste)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Acteurs en actrices die proberen te zingen... vaak eindigt het in een catastrofe, maar zeker niet altijd! Déze sterren wisten behoorlijk goede optredens neer te zetten in hun films. Omdat er ook gelachen moet worden, doen we de drie slechtste zangers er gratis bij. Bereid je voor!

Dit zijn de acht beste zachtperformances van acteurs.

8. Antonie Kamerling

All Stars

In de voetbalcomedy/dramafilm All Stars (die bezig is aan een comeback) speelde Antonie Kamerling de dromerige Hero. In de film krijgen zijn teammaten een verschrikkelijke ruzie tijdens zijn optreden: in werkelijkheid scoorde Kamerling, onder de naam Hero een dikke hit met Toen ik je Zag, dat werd geschreven door… Guus Meeuwis!

Kamerling bracht na het succes nog een paar singles en albums uit, maar het bleef bij deze ene hit. Zijn zangtechniek is niet overdonderend, maar dit is precies het juiste lied voor hem!

7. Taron Egerton

Rocket Man

In animatiefilm Sing was Taron Egerton te zien én horen als de gorilla Johnny, die de film eindigt met Elton Johns I’m Still Standing. Een paar jaar later speelde hij Elton John zelf, in de muzikale biopic Rocketman. Hoewel Egerton geen geoefend zanger was, deed hij het opmerkelijk goed. In de film zelf zingt hij sommige stukjes live, en is de rest van de muziek door Egerton vooraf ingezongen.

Het knappe is dat Egerton dus de hele film ‘zelf’ zingt ook al playbackt hij soms opnames van zijn eigen liedjes. Voor de Queen-biopic Bohemian Rhapsody lukte dat Rami Malek bijvoorbeeld niet… Natuurlijk was Freddie Mercury een véél betere zanger dan Elton John, maar toch!

6. Bradley Cooper

A Star Is Born

Dat Lady Gaga enorm goed kon zingen in A Star is Born mag geen verrassing heten. Dat Bradley Cooper, die de film ook regisseerde, overtuigend klinkt was dat wél. Cooper wilde al jarenlang een film regisseren en bereidde zich vier jaar voor op A Star is Born. Hij nam zelfs zanglessen én leerde een paar instrumenten spelen, tijdens de preproductie van de film.

Het loopt niet zo best af met Coopers personage Jackson Maine; uiteindelijk wordt zijn alcoholverslaving hem fataal, nadat de muziekcarrière van Ally (Lady Gaga) de zijne overschaduwt. Cooper was jarenlang zelf alcoholist, die worstelde met zelfmoordgedachten omdat hij keihard werkte voor een filmcarrière die maar niet van de grond kwam.

Heb jij hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113, 0800-0113, 0900 0113 of 113.nl. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

5. Anna Kendrick

Pitch Perfect

Anna Kendrick begon haar showbizzcarrière als kindsterretje in een musical en maakte als tiener haar debuut in de musicalcomedy Camp. Daarna keerde ze regelmatig terug in het Twilight-universum, totdat ze de ster werd in de Pitch Perfect-films. Kendrick werd verantwoordelijk voor de oorwurm Cups! Vreselijk!

Anna Kendrick vergeven is onmogelijk en dat vindt ze zelf eigenlijk ook wel een beetje!

Hoewel ze vaak enorm goede performances neerzette in Pitch Perfect en Into The Woods, wil ze eigenlijk een beetje van het zingen af… Volgens de actrice heeft ze er veel meer stress van dan van acteren…

4. Anne Hathaway

Les Misérables

Anne Hathaway begon haar carrière op de planken: in de musical Carnival. Al vrij snel daarna was ze te zien in Ella Enchanted, waar ze een paar sprookjesachtige liedjes zong. In 2012 ontdekte de wereld pas écht hoe goed Hathaway kon zingen, in het musicalspektakel Les Misérables. Hathaway speelde de mishandelde, doodzieke prostituee Fantine die droomt van een beter leven. Tevergeefs natuurlijk, want de musical heet niet Les Geluksvogels.

3. Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon

Walk the Line

Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon waren al bekende acteurs toen ze aan de Johnny Cash-biopic Walk the Line begonnen. De acteurs hadden daarvoor alleen nog nooit professioneel gezongen! Ze kregen een intensieve zangcursus en het resultaat was in één woord geweldig! De countrymuziek van Johnny Cash is voor een goede zanger niet moeilijk om te zingen, maar Phoenix en Witherspoon deden het lijken alsof ze het al hun hele leven deden.

Reese Witherspoon won een Oscar voor haar vertolking van June Carter, terwijl Phoenix er nét naast greep. De acteurs zijn ook te horen op de soundtrack van de film, die in Amerika meer dan een miljoen keer werd verkocht!

2. Jeff Bridges en Colin Farrell

Crazy Heart

Jeff Bridges ziet er altijd uit als een aan lager wal geraakte countrymuzikant, en in Crazy Heart (2009) bewees hij ook te kunnen zingen! Nóg een verrassing: Colin Farrell heeft óók een gouden keeltje!

De kans is klein dat je de film gezien hebt, maar Bridges won wél een Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol van Otis Blake.

1. Val Kilmer

The Doors

The Doors (1991) is geen bijzonder goede biopic van The Doors-frontman Jim Morrison, maar de film wordt gered door het weergaloze werk van Val Kilmer. Kilmer bereidde zich een jaar voor op de rol, door zich te kleden als Morrison én plekken te bezoeken waar de zanger graag kwam. Kilmer wist Morrison enorm goed te imiteren en zong de nummers uit de film zó goed in dat de andere leden van de rockgroep het verschil soms niet konden horen! Val Kilmer zien we over een tijdje terug in de nieuwe Top Gun-film.

En nu de drie slechtste zangperformances van acteurs. Ben je er klaar voor?

3. Helena Bonham-Carter

Sweeney Todd

De acteurs in de bloederige musicalfilm Sweeney Todd zongen hun liedjes allemaal zelf in! Dat gold ook voor Helena Bonham-Carter en het resultaat was… niet optimaal.

Bonham-Carter práát haar versjes aan elkaar en moet dan ook nog zingen in een enorm zwaar Londens accent. In Les Misérables zong Bonham-Carter ook (niet zo goed), maar in Sweeney Todd werd er nog van alles gedaan om de acteurs beter te laten klinken… met dit als tragisch resultaat. Dat ze kan acteren weet iedereen, maar zingen hoeft niet zo nodig: dat vindt de actrice tegenwoordig zelf ook. In The Crown zingt ze nog wel een gezellige versie van Red Hot Mama... Oók al niet zo goed, maar het is op een gezellig huisfeestje, dus dan mag het!

2. Russell Crowe

Les Misérables

Les Misérables barst van het muzikale talent, zoals Hugh Jackman (een getraind musicalartiest) en Anne Hathaway die we eerder al zagen. Russell Crowe is absoluut een goed acteur, maar geen echte zanger… Ja, hij zit wel in een paar bandjes en kan wel een popliedje zingen, maar het stelt niet zo veel voor.

En dat merk je in Les Misérables helaas al te goed… De zangpartijen waren veel te moeilijk voor Crowe, waardoor hij af en toe heel slecht afsteekt bij de rest van de cast. Crowe werd hiervoor enorm afgebrand terwijl hij er eigenlijk niet zo veel aan kon doen. De keuze om de cast continu te laten zingen werd gemaakt door regisseur Tom Hooper. Crowe had dit liever anders gezien, maar hij was niet de baas... Les Misérables was enorm succesvol, maar nu we zien hoe slecht er soms gezongen werd, verbazen we ons een stuk minder over het floppen van Tom Hoopers laatste film Cats. Hierin werd beter gezongen, maar de zwakte van regisseur Tom Hooper kwam in één keer bloot te liggen.

1. Pierce Brosnan

Mamma Mia!

Mamma Mia! is de gezellige musicalfilm die is gebaseerd op de populaire liedjes van ABBA. Veel sterren deden mee aan deze feelgoodfilm en dat waren… lang niet allemaal zangers en zangeressen. Pierce Brosnan kreeg de ergste kritiek te verduren: hij werd vergeleken met een ‘balkende ezel’, ‘een gewonde wasbeer’ en één recensent vroeg zich af of Brosnan tijdens het zingen een prostaatonderzoek onderging.

Ondanks deze brute bewoordingen keerde Brosnan nog wel terug voor de sequel. Zijn zingen is nog steeds niet best, maar zijn personage Sam is in Mamma Mia! Here we go Again ook een gebroken man… Dat halen we er dit keer wél uit.

Pierce Brosnan hoeft zich trouwens nergens voor te schamen! Sommige acteurs kunnen helemaal niet zingen, maar proberen tóch een muziekcarrière op te bouwen

Heel december gratis films tijdens de Ziggo Uitpakweken!

Lees verder