10 acteurs en hun twijfelachtige muziekcarrières

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
10 acteurs en hun twijfelachtige muziekcarrières

10 acteurs en hun twijfelachtige muziekcarrières

|
|

Laatste update:

Vandaag nog zagen we Michiel Huisman in de vette trailer van de nieuwe Netflix-serie The Haunting of Hill House. Wat is 'ie goed bezig! Maar toch moeten we nog steeds ons best doen om zijn verschrikkelijke hitje ‘1 + 1 + 2’ te vergeten, ook al is het dan al 17 jaar oud. Hier samen met Michiel nog een stel acteurs die het beter bij acteren hadden kunnen houden.

Michiel Huisman

Tegenwoordig zijn we allemaal apetrots op deze stoere Nederlander die de ene na de andere vette rol aan de haak slaat in Hollywood. En hoe friggin' badass was hij wel niet als Daario Naharis in Game of Thrones? Toch doen we hard ons best te vergeten dat hij in zijn begindagen als soapie zijn eigen bandje Fontane had, want het tenenkrommend foute hitje ‘1 + 1 + 2’ is maar moeilijk uit je hoofd te krijgen. Wij zeggen 1 + 1 is Nee.

Bruce Willis

Zelf vinden we eigenlijk dat de Bruce Willis-uitvoering van de oude Drifters-hit Under the Boardwalk uit 1987 best meevalt. Hij heeft dan ook de Temptations op achtergrondzang. Maar niet iedereen is zo mild in zijn oordeel! Tijdens de Roast of Bruce Willis werd zijn muzikale uitstapje onlangs nog flink met de grond gelijk gemaakt.

Steven Seagal

Tegenwoordig is deze aikido-grootmeester vooral bezig de politieke verstandhoudingen tussen Amerika en Rusland te verbeteren, als hij niet druk is met het schrijven van volslagen van de pot gerukte boeken vol buitenissige complottheorieën. Maar vroeger speelde deze actieheld niet alleen in straight-to-video knokfilms, maar ook op zijn gitaar. Sterker nog, de Steven Seagal Blues Band is zelfs nu nog te boeken via zijn site. Eerlijk gezegd klinkt het best oké, alleen na alle beschuldigingen van seksuele intimidatie klinkt zijn uitvoering van de nogal hitsige bluesklassieker Hoochie Coochie Man ineens wel heel erg fout.

Russell Crowe

Wie Les Misérables heeft gezien weet dat Russell Crowe geen geweldige zanger is. Zijn bandje 30 Odd Foot of Grunts is dan ook een mooi voorbeeld van een act die geen platencontract gekregen zou hebben als de frontman niet toevallig een meervoudige Oscarwinnaar was.

Mr. T

Medio jaren tachtig veranderde alles wat de mannen van het A-Team aanraakten in goud. En Mr. T was de meest populaire van het stel. Geen wonder dat iemand op het idee kwam de man achter B.A. Baracus een single op te laten nemen. Ook al heeft het houterige ‘Treat your mother right’ nog zo'n goede boodschap, dat kon niet voorkomen dat het onbedoeld een hilarische culthit werd.

Eddie Murphy

Als je het bovenstaande pareltje van Mr. T in zijn geheel op YouTube beluisterd hebt, dan is er een goeie kans dat 'ie daarna meteen overging in deze hit van Eddie Murphy. Goed, hij haalt die hoge tonen nou niet geheel moeiteloos, maar toch is het een catchy nummer. Het is dan ook geschreven en geproduceerd door discokoning Rick James.

Joaquin Phoenix

In 2009 verraste Joaquin Phoeix de wereld met de mededeling dat hij zijn acteercarrière ging verruilen voor een loopbaan als rapper. Uiteindelijk bleek het gelukkig allemaal een hoax, want het was voor de nepdocumentaire I'm Still Here. Maar wat hij aan rapkunsten liet horen was wel erbarmelijk slecht. 

David Hasselhoff

Van alle acteurs in dit rijtje heeft “The Hoff” zonder meer de meest succesvolle muziekcarrière. Dit jaar nog deed hij een uitgebreide maandlange tournee door Duitsland, waar hij meerdere zalen aandeed van formaatje Ahoy of Ziggodome. Onze oosterburen zijn dan ook helemaal idolaat van “Der David”. Zijn grootste wapenfeit is natuurlijk de hit ‘Looking for Freedom’, waarmee hij in Duitsland maanden op 1 stond. Ook zong hij het nummer tijdens Oud en Nieuw in 1989 op de restanten van de Berlijnse Muur ten overstaan van 200.000 uitzinnige Oost-Duitsers. Wat een held. Zijn cover van ‘Hooked On A Feeling’ is echter ook een must-see. The Hoff zelf riep het dit jaar nog uit tot “The worst video ever made”, en wie zijn wie om dat te betwisten?

William Shatner

De muzikale fratsen van Captain Kirk gaan werkelijk “boldly where no man has gone before”. Hij vergrijpt zich op ongehoorde wijze aan allerlei klassiekers. Die zingt hij vervolgens niet eens echt, hij leest alleen de teksten al overacterend voor. Met zijn uitvoering van Bohemian Rhapsody maakt dit Star Trek-ikoon het wel het aller bontst.

Christian Bale

Tot slot eentje in de buitencategorie: Christian Bale heeft zelf nooit bewust een muziekcarrière nagestreefd. Maar toen zijn grove scheldkanonnade tegen een crewlid op de set van Terminator Salvation uitlekte, besloot de Amerikaanse muziekproducer RevoLucian er een al net zo lompe techno-beat onder te zetten. Een aanstekelijke clubhit was geboren. En nu allemaal meezingen: “What don't you fucking understand?”

Lees verder