Steven Seagal door Rusland benoemd tot officieel gezant

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Steven Seagal door Rusland benoemd tot officieel gezant

Steven Seagal door Rusland benoemd tot officieel gezant

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De mafste 1 april-grap van het jaar komt precies 4 maanden en 4 dagen te laat: Niemand minder dan Steven “Hé meisje doe je kleren eens uit als je de rol wilt krijgen” Seagal is door de Russische ambassade in Amerika aangesteld als officieel gezant. Hij mag de humanitaire banden tussen de twee landen weer wat op gaan krikken.

Betere banden

De actie-acteur ligt al maanden onder vuur wegens beschuldigingen van seksueel misbruik, onder meer met vrouwen die toen het gebeurde pas 17 en 18 jaar oud waren. Maar nu mag uitgerekend Seagal echter gaan zorgen voor betere banden tussen Amerika en de VS op het gebied van cultuur, kunst en jeugd. Want bij kunst en cultuur denken ze in Rusland blijkbaar meteen aan de held van Under Siege, Hard To Kill en Out For Justice. Ach ja, het loopt toch al zo lekker tussen de Verenigde Staten en Rusland, dan kan dit er ook nog wel bij.

De aanstelling van de actieheld werd bekend gemaakt door Ruslands eigen officieuze staatszender RT. Die vertelde dat de ringbaard met de staart de rol had geaccepteerd: “Ik heb altijd al het verlangen gehad om alles te doen wat ik kan om de betrekkingen tussen Rusland en Amerika te verbeteren”, aldus het aikido-icoon. “Ik zet me hier al jarenlang onvermoeibaar voor in op officieuze wijze, en ik verheug me erop het nu ook officieel te gaan doen”. De acteur ging vast ook spontaan weer zijn Russische vreugdedansje doen:

Russisch paspoort

Het is geen geheim dat Seagal en president Putin al een paar jaar dikke maatjes zijn. De B-filmheld ontving twee jaar terug uit handen van Putin persoonlijk zelfs een Russisch paspoort. En dat kan nog wel eens heel handig worden als de actie-acteur straks op de vlucht wil slaan, wanneer al die vrouwen die hem beschuldigen van verkrachting en seksueel misbruik hun aanklachten doorzetten.

Ongepast gedrag tijdens audities

In maart maakte advocate Lisa Bloom bekend dat zij de acteur wil aanklagen namens het Nederlands model Faviola Dadis en de actrice Regina Simons. Seagal zou beide vrouwen hebben misbruikt; Dadis in 2002 toen zij pas 17 was, en Simons in de jaren negentig toen zij 18 was. Daarnaast loopt er ook een strafrechtelijk onderzoek tegen Seagal wegens een misbruikzaak uit 2005. En alsof dat nog niet genoeg is hebben ook Juliana Margulies, Portia DeRossi, Pamela Anderson en Jenny McCarthy de acteur beticht van ongepast gedrag tijdens audities

Misschien dat Seagal echt Above The Law staat, maar het zou goed kunnen dat de acteur binnenkort een tijdje mag gaan brommen. Voor het zover is mag hij echter eerst nog even officieel voor diplomaat gaan spelen.

Lees verder