Nicole Kidman en 6 andere actrices die ook kunnen zingen

Door Redactie
Nicole Kidman, Moulin Rouge

Dame Judi Dench zei ooit tegen Emily Blunt: “You can’t act and sing. You can’t do both.” Nou, had zij het even mis! Deze zes actrices kunnen als geen ander de longen uit hun lijf zingen.

Emily Blunt

Je wordt niet zomaar de nieuwe Mary Poppins! Dat Emily een musicalnummer wel aankan bewees ze in de remake Mary Poppins Returns (2018). Toch was dit niet haar eerste grote rol in een musicalfilm. In 2014 zong ze met James Corden de sterren van de hemel in Into the Woods. We horen je al denken: “Ja, maar dat kan geëdit worden!” Kijk eerst deze ’22 musicals in 12 minuten’ video en oordeel dan.

Leighton Meester

Grote kans dat je Leighton kent als Blair Waldorf uit de populaire tienerserie Gossip Girl. Wat de show je niet liet zien is dat de actrice ook geweldig kan zingen! Ze bracht samen met Cobra Starship Good Girls Go Bad uit en had de hoofdrol in Country Strong. Wie kent dit nummer uit de ’10 nog?

Gwyneth Paltrow

Naast Leighton had ook Gwyneth een hoofdrol te pakken in het muziekdrama Country Strong. De laatste keer dat we haar op het scherm hebben horen zingen was in de serie Glee. Zo zong ze het nummer Landslide met Heather Morris en de dit jaar overleden Naya Rivera.

The Undoing op Ziggo: Alles dat je moet weten

Scarlett Johansson

Wist jij dat Black Widow-ster Scarlett een hele zangcarrière heeft? In de animatiefilm Sing kon je haar horen als het rokende stekelvarken Ash. Maar daarnaast bracht ze in de afgelopen tien jaar ook meerdere singles en albums uit. In deze video waar ze I Don't Know What To Do zingt krijg je een voorproefje van hoe goed ze is.

Nicole Kidman

One Day I’ll Fly Away was een van de beste muzikale optredens ooit in een film, en dat allemaal door de zangkunsten van Nicole. Bij Moulin Rouge bleef het niet. De actrice had zelfs een hit te pakken met niemand minder dan Robbie Williams: Somethin' Stupid. Een ding is zeker: haar man Keith Urban is niet de enige zanger in het huis!

Anne Hathaway

Anne is misschien wel de beste zangeres uit deze lijst. Op zesjarige leeftijd zag de actrice haar moeder Fantine uit de musical Les Misérables speelde op het toneel. De cirkel was rond toen Anne een bizar goede versie van hetzelfde personage neerzette in de gelijknamige film. Ze won er zelfs een Academy Award voor!

De Devil Wears Prada-actrice mocht ook de legende en ‘pal’ Meryl Streep eren.

Meryl Streep

En als we het dan toch over de legende Meryl hebben… Tsja, moeten we dit nog uitleggen? Ze zong onder andere in Mamma Mia, Into the Woods, Mary Poppins Returns en Florence Foster Jenkins (al was haar zang in die film wat minder goed). De eerstvolgende musical staat al op het programma: Ryan Murphys nieuwe Netflix-film The Prom!

Dat Meryl ook live kan zingen werd duidelijk in een Zoom-meeting met Christine Baranski en Audra McDonald. De dames zingen The Ladies Who Lunch, met een goede martini in handbereik.

Wij zochten naar de zeven beste rollen van Meryl Streep. Een slechte film vinden was geen gemakkelijke klus…