Meryl Streep in Mamma Mia!

Veronica Superguide logo
Meryl Streep in Mamma Mia!

De 7 beste rollen van Meryl Streep (en de slechtste!)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wie is nou geen fan van Meryl Streep? Ze zette met 21 keer het record voor meest genomineerde vrouwelijke actrice bij de Oscars en sleepte er zelfs 3 binnen! Wij zetten haar beste en slechtste rollen op een rijtje. 

7. Mamma Mia!

Oké, misschien is niet iedereen het er mee eens dat dit een van haar beste rollen is. Maar in deel twee van Mamma Mia! mist er toch iets en wij zijn ervan overtuigd dat dat Donna is. Meryl brengt de musicalnummers met enthousiasme, daar kun je niet omheen. En dan de Slipping Through My Fingers-scène met Amanda Seyfried… Janken!

6. Big Little Lies

In Big Little Lies speelt ze de moeder van de vermoorde Perry en ze zoekt naar antwoorden. Het is niet een grote rol maar omdat het haar eerste werk voor een serie is, vinden wij toch dat deze in het lijstje hoort . Ze gaat dus op zoek naar antwoorden, alleen dat betekent niet dat er geen plek is voor humor. “I find little people to be untrustworthy.”  

5. The Devil Wears Prada

Onze geliefde Meryl Streep speelt in deze romantische comedy een niet zo geliefde hoofdredactrice. IJskoud lijkt ze al haar zaken af te handelen, maar in de loop van de film zien we haar toch een beetje smelten. De rol is geïnspireerd op Anna Winthour, de harde hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Zelfs zij kon genieten van hoe Streep haar heeft gespeeld. Ze hebben zelfs samen een kleine parodie van de film gemaakt!

4. Julie & Julia

We zien hier de actrice terug met Stanley Tucci, die ook in The Devil Wears Prada speelt. Ze is nu alleen niet een kille redactrice maar een lieve, enthousiaste tv-chef. Wel speelt ze weer een ambitieuze vrouw, maar dat zal voor haar geen acteerwerk zijn! Meryl speelt Julia Child en laat de kijkers precies zien waarom iedereen zo van Child houdt: het doorzettingsvermogen en liefde voor eten zien we in de actrice terug. 

3. Kramer vs. Kramer

Streep was met deze film nog maar 29 jaar oud maar hiermee wint ze haar eerste Oscar! De film gaat over een echtscheiding en de strijd tussen Joanna en Billy Kramer. Ze vechten om het gezag over hun zoontje, vandaar de naam Kramer vs. Kramer. Bekijk hieronder een emotionele scène uit de film. 

2. The Iron Lady

Toen Meryl Streep in 1979 drie films uitbracht (onder andere Kramer vs. Kramer) werd Margaret Thatcher gekozen tot Britse premier. 32 jaar later speelt de actrice zelf Thatcher in deze feministische film. Streep geeft een goed beeld van de strijd om aan de top te komen in een mannenwereld. Een erg indrukwekkende performance en daar heeft de actrice zelfs een Oscar voor gewonnen!

1.Sophie's Choice

Meryl Streep leerde voor deze rol om Duits en Pools te spreken. Dat ze goed is in accenten zien we in veel films van haar terug, zo ook in Sophie’s Choice met haar Poolse accent. Beetje voor beetje laat ze steeds iets meer zien van de complexiteit van haar personage: haar keuzes, haar gevoelens, haar gebreken. Geen wonder dat ze ook voor deze rol een Oscar binnensleepte.

De slechtste rollen

Dat waren Meryl Streep haar beste rollen! En nu de slechtste:  

Ja, we konden niks vinden...

Lees verder