School of Rock Jack Black gitaar kinderen

Veronica Superguide logo
School of Rock Jack Black gitaar kinderen

9 acteurs die er stiekem ook een zangcarrière op nahouden (deel 2)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Wat kunnen er toch een hoop acteurs zingen! In dit toplijstje vind je 9 acteurs die er ook nog eens professionele zangcarrière op na te houden. Als bewijsvoering kozen we natuurlijk ook wat van hun nummers uit.

1. Juliette Lewis

Juliette Lewis is al jaaaaarenlang serieus met muziek bezig, zo was ze bijvoorbeeld zes jaar lang de frontvrouw van de succesvolle rockband Juliette Lewis and the Licks. In 2009 besloot ze het solo te proberen. Helaas stamt haar laatste werk alweer uit 2017. We hebben er echter alle vertrouwen in dat Juliette inmiddels gewoon alweer werkt aan nieuw materiaal!

2. Jack Black

Dat Jack Black muzikaal is, zal waarschijnlijk niemand verbazen. Denk bijvoorbeeld maar aan een van zijn allerbeste films: School Rock. Dat Jack misschien nog wel serieuzer bezig is met muziek dan met acteren, blijkt echter wel uit zijn discografie, die we hier niet eens kwijt zouden kunnen… Daarom volstaan we met het benoemen van een van zijn bekendste bands: Tenacious D.

3. Taylor Momsen

Taylor Momsen (die je kunt kennen uit Gossip Girl) zorgt voor de leadzang en het gitaarspel in de band The Pretty Reckless. Op dit moment is het wachten op hun vierde album en de bijbehorende tour, die vanwege de uitbraak van het coronavirus werd uitgesteld. Als kleine troost vind je hieronder in ieder geval al wel vast de eerste single van die nieuwe plaat!

4. Jamie Foxx

Jamie Foxx won een Oscar voor zijn rol als Ray Charles in de film Ray, waarin hij zijn muzikale vaardigheden tentoon kon spreiden. Jamie houdt zich echter al veel langer met muziek bezig. Helaas stamt zijn laatste album alweer uit 2015. Maar goed, het is hem vergeven! De acteur/zanger heeft het natuurlijk ook gewoon druk, bijvoorbeeld met de Pixar-film Soul.

5. Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld kun je kennen van haar rollen in films als True Grit en The Edge of Seventeen, maar er zijn waarschijnlijk hele hordes tieners die Hailee vooral zien als zangeres! Hailee haar debuutalbum kwam in 2015 uit. Sindsdien is ze al op tour geweest met sterren als Katy Perry én werkt ze aan haar volgende album.

6. Russell Crowe

Dat Rusell Crowe kan zingen, bewees hij aan het grote publiek met Les Misérables. Stiekem is hij echter al sinds de jaren '80 met muziek bezig! Zijn meest recente projecten vind je onder de namen The Ordinary Fear of God en Indoor Garden Party. Van die laatste band laten we je hieronder graag een nummertje horen.

7. Dennis Quaid

Ook Dennis Quaid is gewoon onderdeel van een band! Sterker nog: hij is al sinds mensenheugenis bezig met muziek, eerst als onderdeel van The Eclectics en inmiddels van The Sharks. Nu was het de bedoeling dat die laatste band ook in 2020 gewoon weer op tournee zou gaan… Ach ja, gelukkig hebben we de YouTube-video’s nog!

8. Seth MacFarlane

Als je Family Guy of onze favoriete animatieserie voor volwassenen American Dad wel eens hebt gezien, weet je dat Seth MacFarlane een heleboel kan met zijn stem. Mogelijk wist je echter niet dat hij ook écht goed kan zingen! Wat heet: Seth heeft al meerdere Grammy-nominaties op zijn naam kunnen schrijven. Luister maar eens naar zijn bigbandmuziek, in de stijl van Frank Sinatra en Tony Bennett.

9. Kevin Costner

Na een kleine afwezigheid zijn Kevin Costner & Modern West terug van weggeweest! Zoals je misschien al een klein beetje had verwacht, is Kevin dol op country. We kunnen niet zeggen dat zijn band constant de hitlijsten beklimt, maar Kevin lijkt er in ieder geval enorm veel plezier in te hebben!

De oplettende lezer heeft natuurlijk al lang gezien dat dit de tweede keer is dat we op zoek gingen naar ook acteurs die ook een lekker moppie kunnen zingen. De eerste lading acteurs die er stiekem ook een zangcarrière op nahouden, vind je hier! Heb je na het doorspitten van die lijst nog meer behoefte aan muziek? Probeer dan gewoon deze 15 machtig mooie muziekfilms én deze 9 beste musicalfilms ooit!

Lees verder