jared leto thirty seconds to mars zanger band muziek.png

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
jared leto thirty seconds to mars zanger band muziek.png

9 acteurs die er stiekem ook een zangcarrière op na houden

|
|

Laatste update:

Gisteren zetten we onze favoriete musicalfilms voor jullie op een rijtje. En eerder keken we naar de beste muzikale films... Wat kunnen er toch een hoop acteurs zingen! In dit toplijstje voegen we daar graag nog 9 acteurs aan toe. Zij blijken er namelijk zelfs een professionele zangcarrière op na te houden! Als bewijsvoering zochten we natuurlijk ook wat van hun nummers uit.

1. Jared Leto

Oscar-winnende acteur Jared Leto is de meest succesvolle muzikant in onze lijst. Sinds 2002 is hij de leadzanger van de rockband Thirty Seconds to Mars. De band wist miljoenen platen te verkopen! Gelukkig houdt Leto ook nog tijd over om te acteren, bijvoorbeeld in de Spider-Man spin-off Morbius the Living Vampire.

2. Zooey Deschanel

New Girl-actrice Zooey Deschanel vormt de helft van het folkrockduo She & Him. Het duo heeft meerdere studioalbums uitgebracht en werd zelfs genomineerd voor een Grammy.

3. Dylan Minnette

Dylan Minnette is niet enkel de hoofdrolspeler in 13 Reasons Why, hij is ook muzikant. Hij speelt namelijk gitaar en is de zanger van de band Wallows. Helaas/gelukkig heeft hij daar met het einde van 13 Reasons Why in zicht straks alle tijd voor...

4. Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton zingt en speelt gitaar in de band The Boxmasters. Hij zat eerder in de groep Tres Hombres en heeft drie soloalbums uitgebracht. Kun je zijn muziek niet vinden? Probeer het dan ook eens onder zijn stagename W.R. Thornton.

5. Johnny Depp

Yes, Johnny Depp zit gewoon in de nieuwste Fantastic Beasts-film! Helaas moeten we daar nog wel effe op wachten... We wijzen je tot die tijd op de  hardrockband Hollywood Vampires. Deze band is opgericht door Alice Cooper, Joe Perry én Johnny Depp. Tijdens tournees worden ze bijgestaan door leden van Guns N' Roses en Stone Temple Pilots.

6. Zoë Kravitz

Hoe kan het ook anders met zo'n muzikale vader? Catwoman in de dop Zoë Kravitz besteedt haar vrije tijd het liefst met optreden met haar band Lolawolf. De driekoppige band maakt R&B/electro-pop.

7. Scarlett Johansson

De volgende alleskunner in onze toplijst met acteurs die er ook nog een zangcarrière op na houden, is Scarlett Johansson. ScarJo kwam in 2008 met haar debuutalbum, waarop je Tom Waits covers vond. Sinds 2015 is ze onderdeel van de band The Singles. De actrice stond zelfs een keer op het befaamde festival Coachella.

8. Kevin Bacon

Daar waar sommige acteurs slechts sporadisch eens iets met muziek doen, is Kevin Bacon echter behoorlijk actief! Bacon zingt en speelt gitaar in zijn band The Bacon Brothers. Hij richtte de band in 1995 samen met zijn broer op. De Bacon-broers hebben meerdere albums op hun naam staan. Hoe dat klinkt, check je hieronder.

9. Kiefer Sutherland

Houd op met ons hoor! Kan elke acteur soms zingen? Kiefer Sutherland maakt het echter nog gekker... Hij heeft zelfs een eigen platenlabel, Ironworks. Ideaal natuurlijk voor deze acteur/zanger. In 2016 bracht hij zijn debuutalbum Down in a Hole uit.

Lees verder