Halle Berry als Catwoman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Halle Berry als Catwoman

Big Little Lies-Zoë Kravitz speelt Catwoman in The Batman

|
|

Laatste update:

Big Little Lies én Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald-ster Zoë Kravitz (30) zet haar klauwen in een superheldenrol! Ze is gecast als Selina Kyle/Catwoman in The Batman.

Ze voegt zich uiteraard bij Robert Pattinson, die in Batmans iconische kostuum mag gaan kruipen, én Jonah Hill, die waarschijnlijk één van de slechteriken gaat spelen (al weten we nog niet welke). Regisseur Matt Reeves deelde het grote nieuws zelf op twitter. 

Catwoman

Zoë treedt hiermee in de spreekwoordelijke voetsporen van onder anderen Michelle Pfeiffer (Batman Returns, 1992), Halle Berry (Catwoman, 2004, van de foto hierboven) en Anne Hathaway (The Dark Knight Rises, 2012). Het is overigens nog niet bekend wát voor rol haar versie van Selina krijgt. In de comics, videogames én films is ze wisselend neergezet. De ene keer is ze een soort antiheldin, de andere keer een volledige villain én soms ook nog 'gewoon' een heldin. Het wordt hoe dan ook interessant! 

Zoë Kravitz

Je zou Zoë waarschijnlijk wel ergens van kennen. Ze heeft namelijk al een indrukwekkend cv opgebouwd met uiteraard haar rol in HBO-hit Big Little Lies (Bonnie). Daarnaast speelde ze Leta LeStrange in de lauwtjes ontvangen Harry Potter-prequel Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Het vervolg daarop, Fantastic Beasts 3, is overigens uitgesteld. The Batman is vanaf 26 juni 2021 te zien in de bioscopen!

Lees verder