School of Rock Jack Black gitaar kinderen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
School of Rock Jack Black gitaar kinderen

Jack Black wordt 50! Zijn 5 beste rollen en zijn 3 slechtste

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Jack Black is vandaag 50 geworden! Als eerbetoon vragen we je vanavond een film met de acteur te kijken. Omdat de keuze echter reuze is, helpen we je graag! We zetten in dit toplijstje de 5 beste films van Jack Black op een rijtje. Maar pas op: niet al zijn films zijn goud… Daarom sluiten we af met de 3 slechtste films van de acteur!

De beste films met Jack Black

1. School of Rock

In School of Rock speelt Jack Black een rockgitarist die invalt als leraar op een prestigieuze privéschool. Hij transformeert daar - tegen alle regels in - zijn klas in een rockband. De rol van Dewey Finn is de meest iconische rol die Jack Black ooit heeft gespeeld. De rol is hem werkelijk op het lijf geschreven. School of Rock vormt voor onze zodoende de gouden standaard om aan te tonen hoe goed de acteur kan zijn.

2. Kung Fu Panda

In Kung Fu Panda blijkt de luie panda Po (Jack Black) de Uitverkorene te zijn om de vallei te redden van het luipaard Tai Lung. Po heeft echter wel wat hulp nodig om zijn plompe lijf in shape te krijgen. Naast Jack Black kent Kung Fu Panda trouwens nog veel meer geweldige acteurs die hun stemmen leenden aan de personages. Onder hen onder meer Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen en Lucy Liu.

Kung Fu Panda Po Jack Black

3. High Fidelity

Jack Black komt enorm goed tot zijn recht in muziekfilms. Naast School of Rock geven we ook High Fidelity een plekje in onze top 5 met beste Jack Black-films. In deze film speelt hij Barry Judd, een medewerker in een muziekwinkel met een enorme minachting voor de muzieksmaak van zijn klanten. Jack Black is net als altijd (maniakaal) energiek, maar dat past perfect bij deze rol! PS De hoofdrol in High Fidelity is weggelegd voor John Cusack, die eveneens een topprestatie neerzet.

4. King Kong

King Kong, wie kent 'm niet? Je zag hem door de jaren heen in ettelijke films (en formaten!) voorbij komen. Onze favoriet is de 2005-versie van Peter Jackson, die zijn liefde voor het klassieke filmmonster de vrije loop laat. Hij maakt van de eenzame King Kong een even gevaarlijk als ontroerend personage. Jack Black is in deze film te zien als naïeve regisseur Carl Denham; een ietwat serieuzere rol dan we gewend zijn, maar ook dat doet hij met verve.

5. Tropic Thunder

Tropic Thunder is supermelig, maar weet wel ijzersterk de ijdelheid van filmsterren op de hak te nemen. De film zit vol bekende koppen: Ben Stiller, Matthew McConaughey, Robert Downey Jr. én Jack Black! Je ziet Jack Black als Jeff Portnoy, een komiek die middels een rol in een oorlogsfilm het respect van Hollywood wil verdienen. Het probleem is echter dat hij op de filmlocatie in de jungle niet zo gemakkelijk aan heroïne kan komen om zijn verslaving te stillen…

Tropic Thunder cast Ben Stiller Jack Black

De slechtste films met Jack Black

6. Envy

Jack Black, Ben Stiller, Rachel Weis en Christopher Walken… Toch is Envy een enorme baggerfilm! De dialogen zijn saai, de pacing is traag, de personages zijn onsympathiek en het verhaal gewoon oninteressant. Maar wat nog het allerergste is: de film belooft een komedie te zijn, maar is nergens grappig. En dat is natuurlijk een doodzonde!

7. Year One

We noemden Envy hierboven al een niet-grappige komedie, maar dat geldt net zo goed voor Year One. Jack Black en Michael Cera lijken totaal geen chemie te hebben… We gaan echt niet doen alsof poep- en plasgrappen per se beneath ons zijn, maar man man man, Year One weet dat niveau echt nergens te ontstijgen.

Year One Jack Black Michael Cera

8. Gulliver’s Travels

Gulliver’s Travel is nóg slechter als je het boek hebt gelezen. Alle sociale satire is compleet weg! Het is een Hollywood-versie van een klassieker, die alleen maar luid, vulgair en flauw is. Enorm zonde, want met de huidige special effects had dit de beste versie van Gulliver’s Travels ooit kunnen worden… En nee, ook Jack Black weet deze film niet te redden. Daarvoor valt hij teveel terug op zijn vertrouwde kunstje.

Lees verder