16+ only: de 10 leukste animatieseries voor volwassenen

Veronica Superguide logo
16+ only: de 10 leukste animatieseries voor volwassenen

16+ only: de 10 leukste animatieseries voor volwassenen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Dat je als volwassene nog genoeg te lachen hebt in animatiefilms lieten we je eerder al zien. Aanvullend bewijzen we je vandaag dat je ook nooit te oud bent voor leuke animatieseries! In dit toplijstje vind je namelijk 10 van de leukste animatieseries voor volwassenen.

1. The Ren & Stimpy Show

The Ren & Stimpy Show wordt wel gezien als de voorloper van Beavis and Butt-head en South Park. Deze animatieserie van Nickelodeon wist begin jaren ’90 een gehele generatie jonge kijkers te traumatiseren! Vooral de extreem ranzige close-ups en seksuele toespelingen staan ons nog helder voor de geest… Desalniettemin denken we met veel ‘happy, happy, joy, joy’ terug aan deze geweldige cartoon!

2. Rick & Morty

Hoera! Komende november keren Rick & Morty EINDELIJK terug voor een vierde seizoen! Ondanks dat de animatieserie dus nog ‘slechts’ drie seizoenen telt, zijn Rick en Morty al legendarische figuren. De serie volgt de (buitenaardse) avonturen van de narcistische, alcoholistische wetenschapper Rick en zijn nerveuze kleinzoon Morty. Heerlijke nerdhumor, met een vleugje gebroken familiedynamiek.

Rick  Morty

3. Avatar: The Last Airbender

Dat een cartoon niet per se grof of gewelddadig hoeft te zijn om volwassenen aan te spreken, bewijst Avatar: The Last Airbender. De animatieserie heeft een geweldig verhaal, schitterende animatie, een meeslepende wereld en een unieke cast personages. De serie schuwt zware thema’s niet, maar blijft altijd heerlijk wegkijken. Vergeet trouwens The Legend of Korra niet! Het is dat we een beetje afwisseling ambiëren, anders had ook die serie een welverdiend plekje gekregen.

4. Beavis and Butt-head

In deze MTV-serie zie je de luie tieners Beavis en Butt-head de hele dag een beetje chillen op de bank, dagdromen over het scoren van chicks en dom lachen om nog dommere grapjes. Ook keken de dudes af en toe een (heavy metal-)clip op de muziekzender, waar ze dan commentaar op leverden. Grappig genoeg opende de cartoon met de boodschap dat Beavis en Butt-Head geen rolmodellen zijn. Met andere woorden: don't try this at home avant la lettre.

Beavis and Butt-head

5. Adventure Time

Finn en zijn adoptiebroer Jake (de hond) proberen het Land of Ooo te beschermen tegen ijstovenaars en andere boosdoeners. Lastig, aangezien Ooo eigenlijk een post-apocalyptische aarde is en vijanden als de Ice Kings vaak tragische achtergrondverhalen hebben. Pendleton Ward wilde met Adventure Time een animatieserie creëren die iedereen kan kijken. En dat is gelukt! Kinderen zijn gecharmeerd van de kleurtjes en jij kunt filosoferen over de complexiteit van de menselijke natuur.

6. SpongeBob SquarePants

SpongeBob SquarePants bestaat 20 jaar… De naïeve fastfood-kok en zijn klungelige vriend Patrick blijven ons al twee decennia vermaken. Eigenlijk vertelt elke aflevering hetzelfde verhaaltje, zo vergallen SpongeBob en Patrick (per ongeluk) keer op keer het leven van de pretentieuze Octa en de hebberige meneer Krabs. Dat we de plot al kennen, maakt ons echter niet uit! We kijken alsnog enorm uit naar die verjaardagsspecial die in Amerika 12 juli wordt uitgezonden.

SpongeBob SquarePants

7. One Punch Man

Saitama schakelt al zijn vijanden met één enkele klap uit. Vandaar dat de superheld door het leven gaat als One Punch Man. Ondanks zijn superkrachten voelt Saitama zich echter niet heel heldhaftig… Hij is zelfs behoorlijk verveeld door zijn eigen superkrachten, zelfs als hij het opneemt tegen monsters groter dan wolkenkrabbers. Het eindresultaat is een super droge animatieserie, die waarschijnlijk juist alleen leuk is voor volwassenen!

8. American Dad

American Dad of Family Guy… Het was lastig kiezen! Toch hebben we net effe iets meer affiniteit met Stan Smith. Deze rechtse CIA-agent probeert Amerika veilig te houden. De nadruk ligt op ‘probeert’. Stan vindt het namelijk al moeilijk genoeg zijn gezin in toom te houden. Dat deze taak zo lastig is, is voornamelijk te danken aan de alien Roger die op zijn zolder woont. Gelukkig is Roger een meester in zichzelf vermommen…

16+ only: de 10 leukste animatieseries voor volwassenen

9. Futurama

Matt Groenings vervolg op The Simpsons vertelt over Fry (de pizza guy) die zichzelf per ongeluk weet in te vriezen en pas 1000 jaar later ontdooit. Waarom we niet voor The Simpsons kiezen? Ondanks dat we enorm van Homer en zijn stadsgenoten houden – en de manier waarop het typisch Amerikaanse gezin op de hak wordt genomen – is er simpelweg al zo enorm veel over geschreven. Zodoende zetten we ditmaal liever Futurama in het zonnetje!

10. South Park

Ook South Park is natuurlijk een oudgediende! Eigenlijk zijn we een beetje volwassen geworden met de serie… Sterker nog: de serie is in die 20 jaar zelf ook volwassen geworden. Inmiddels wordt er namelijk in elke aflevering een controversieel onderwerp uitgelicht met donkere humor. De serie neemt alles wat voor de hersenloze massa geproduceerd is keihard op de hak, of het nu gaat om het bashen van ideologie, heilige huisjes of beroemdheden.

16+ only: de 10 leukste animatieseries voor volwassenen

Lees verder