De films waar we het meest naar uitkijken in 2020

Door Robin Heerkens
Gal Gadot in Wonder Woman 1984

Dit jaar staat ons nog Star Wars: The Rise of Skywalker te wachten maar daarna is het klaar met de blockbusters. We kijken daarom graag vooruit naar volgend jaar. Welke grote filmreleases mag je echt niet missen?

Dolittle (16 januari)

Laten we eerlijk zijn: alleen al de naam Robert Downey Jr. moet eigenlijk al genoeg zijn om je enthousiast te maken voor Dolittle. ‘Iron Man’ trapt het heerlijke filmjaar af met een nieuwe film rond de bekende dierendokter. De cast is nogal indrukwekkend: o.a. Tom Holland, Emma Thompson, Rami Malek John Cena spreken dierenstemmen in.

Birds of Prey (6 februari)

DC gaat op dit moment erg lekker met Jokers succes nog in het achterhoofd en ook 2020 belooft een tof jaar te worden. Naast Wonder Woman krijgen we namelijk nog een superheldenfilm. Harley Quinn (Margot Robbie) is na Suicide Squad weer terug en hopelijk pakt het deze keer beter uit. Samen met heldinnen Black Canary, Huntress en Renee Montoya probeert ze de jonge Cassandra Cain te redden van Batman-slechterik Black Mask (Ewan McGregor).

Sonic The Hedgehog (13 februari)

Oké, zeggen dat we hier écht naar uitkijken, is misschien een béétje overdreven. We zijn vooral benieuwd hoe de film uitpakt na al die heisa rond Sonics design. Je kunt je die eerste oerlelijke versie vast nog wel herinneren. Na heel veel kritiek gingen de makers opnieuw naar de tekentafel en het eindresultaat was véél beter. Hoe gaat dit videogame-icoon presteren in zijn eerste live-actionfilm?

Onward (4 maart)

Elke Pixar-film is sowieso de moeite waard. Maar met Tom Holland en Chris Pratt in de (stem)hoofdrollen, heeft fantasyfilm Onward al een streepje voor. Deze twee Marvel-helden spelen de elfenbroers Ian en Barley. Ze proberen de magie in hun wereld terug te brengen zodat ze hun overleden vader met een spreuk kunnen terughalen.

A Quiet Place: Part II (18 maart)

A Quiet Place was één van de beste horrorfilms van 2018. Deel twee heeft dus nogal grote schoenen om te vullen. Gelukkig John Krasinski weer terug als regisseur en zien we zijn vrouw Emily Blunt opnieuw als Evelyn Abbott. En ohja: Peaky Blinders-held Cillian Murphy is één van de nieuwe hoofdrolspelers.  

Mulan (26 maart)

Disney beleefde in 2019 een gigantisch succesvol jaar, mede door de live action-remakes van Dumbo, Aladdin, The Lion King en Lady and the Tramp. Nu is er een andere klassieker aan de beurt: Mulan! Het verhaal over de Chinese krijgsheldin is grotendeels hetzelfde gebleven, al mogen we die iconische nummers en het schattige draakje Mushu helaas vergeten

No Time To Die (2 april)

Nieuwe Bondfilm? Dan moet ‘ie uiteraard in deze lijst. Het blijft toch wel een groot filmevenement en No Time To Die doet er nog een schepje bovenop. Dit is namelijk Daniel Craigs aller-allerlaatste keer als 007. Wie zijn opvolger ook mag zijn; Daniel gaat nog een keer knallen en neemt het op tegen Rami Maleks mysterieuze villain Safin.

Black Widow (29 april)

De eerste van twee MCU-films dit jaar is natúúrlijk die (veel te late) solofilm van Black Widow. Eindelijk krijgt Natasha Romanoff haar eigen avontuur, al blijft het enigszins jammer dat haar personage in Endgame doodging. Hoe enthousiast word je van een prequel? Dat is een beetje de vraag die rond deze nieuwe Marvel-film blijft hangen. Feit blijft dat de actie er in de eerste trailer retestrak uitzag. En we krijgen Stranger Things-ster David Harbour als een soort Russische Captain America – ook niet verkeerd!

Fast & Furious 9 (21 mei)

Bijna halverwege het jaar scheurt Vin Diesel weer de bios binnen met alweer het negende deel in de Fast-reeks. Na spin-off Hobbs en Shaw in 2018, gaan we nu weer terug naar de oude, vertrouwde helden Dom, Letty, Mia, Roman en Tej. Het schijnt dat zelfs Paul Walkers personage Brian O’Connor terugkeert!

Wonder Woman 1984 (4 juni)

Diana Prince (Gal Gadot) neemt ons mee naar de swingende 80’s in Wonder Woman 1984. En stiekem zitten we hier véél meer op te wachten dan op nog een Justice League-achtige teamup. Als regisseur Patty Jenkins ook maar een klein gedeelte van de Wonder Woman-magie kan terugbrengen, wordt ook dit tweede deel weer een epische actiefilm.   

Ghostbusters: Legacy (9 juli)

Het langverwachte vervolg op de iconische filmklassiekers heet in Europa Legacy en in Amerika Afterlife en niemand weet waarom, maar dat terzijde. Het goede nieuws is dat Bill Murray, Dan Akroyd, Sigourney Weaver en Ernie Hudson hun oude vertrouwde Ghostbusters-rollen weer oppakken. Finn Wolfhard, Paul Rudd en Mckenna Grace vormen de nieuwe sterren die waarschijnlijk hierna hun eigen franchise gaan dragen.

Top Gun: Maverick (16 juli)

Ruim 34 jaar na Top Gun pakken Tom Cruise (Maverick) en Val Kilmer (Iceman) hun epische bromance weer op voor Top Gun: Maverick. Verder weten we… eigenlijk nog helemaal niets over dit vervolg. Maar maakt dat wat uit? Nee, we kijken toch wel voor die intense vuurgevechten en de reünie tussen Tom en Val.

Tenet (16 juli)

Christopher Nolans nieuwste film Tenet is vooralsnog één groot mysterie. Naar verluidt is het Nolans duurste productie ooit. En Interstellar en Dunkirk waren al niet bepaald goedkoop, moet je nagaan. Wat we wel weten? Er gaan geruchten dat het een soort spionnenfilm is, maar dat is dan ook meteen alle info. De cast – met o.a. Robert Pattinson, John David Washington en Michael Cane – is om je vingers bij af te likken.

Jungle Cruise (23 juli)

Disney zit aardig door de animatie-klassiekers heen als het om live-action-verfilmingen gaat, dus… ‘dan beginnen we maar met de attracties’ moet men hebben gedacht. Jungle Cruise is namelijk gebaseerd op de gelijknamige Disneyland-attractie waarin een groep reizigers op een gevaarlijke boottocht gaat door een jungle vol enge beesten en bovennatuurlijke krachten. Met Dwayne Johnson en Emily Blunt in de hoofdrollen!

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (10 september)

Na meerder spin-offs (The Nun, La Llorona en Annabelle Comes Home) komen Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) nu weer terug voor een ‘normaal’ Conjuring-verhaal. Het ongetwijfeld doodenge derde deel heet The Devil Made Me Do It en gaat over een spannende rechtszaak. Hierin claimt een moordenaar dat hij werd bezeten door een demon en daarom eigenlijk onschuldig is.

The King’s Man (17 september)

Je mag Eggsy en Harry eventjes vergeten: deze Kingsman-film is een prequel die laat zien hoe het geheime spionnengenootschap ontstond. Ralph ‘Voldemort’ Fiennes speelt de ‘Duke of Oxford’ die anno Eerste Wereldoorlog de jonge Conrad onder zijn hoede neemt. Heeft hij het in zich om een superspion te worden?

Halloween Kills (29 oktober)

Vorig jaar deed de Halloween-‘reboor’ de bioscoopkassa’s flink rinkelen dus een vervolg kon niet lang uitblijven. Sterker nog: de makers plakten er meteen maar twee sequels achteraan. In de eerste, Halloween Kills, zie je dat Michael Myers de val van Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) blijkbaar overleefde. Hierna komt hij gewoon weer terug want ook Halloween Ends (2021) kan natuurlijk niet zonder de gemaskerde killer.

The Eternals (4 november)

De tweede Marvel-film van het jaar is iets héél anders dan we gewend zijn. The Eternals draait om het gelijknamige eeuwenoude superhelden-ras dat het opneemt tegen hun misvormde en minstens zo sterke rivalen genaamd Deviants. Die laatste groep bedreigt de mensen op aarde en daar gaan The Eternals, met onder meer rollen voor Angelina Jolie, Richard Madden en Kit Harington, een stokje voor steken. Een soort Game of Thrones, maar dan MCU-stijl!