La Casa De Papel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
La Casa De Papel

La Casa De Papel en 9 andere beste internationale Netflix-series

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Inmiddels zijn we allemaal verslaafd aan Spaanse series zoals Narcos, Élite, Las Chicas del Cable en La Casa De Papel, maar er bestaan nog veel meer internationale pareltjes op Netflix. Dit zijn de beste niet-Engelse series die op Netflix te vinden zijn.

La Casa De Papel (Spaans)

Uiteraard moet de best bekeken ‘non-English-language serie’ La Casa De Papel op de lijst staan. Door de goede marketing rondom het derde seizoen waren de verwachtingen hoog, maar deze werden ook zeker waargemaakt. Een korte samenvatting voor die ene persoon die de serie nog niet heeft gezien. Meesterbrein El Professor bereid samen met zijn team van getalenteerde criminelen een overval voor. Maar zelfs delinquenten hebben gevoelens en dat kan de missie in gevaar brengen. 

Dark (Duits)

Dark is een beetje de Duitse versie van Stranger Things. Een spannende scifi-serie over een klein dorpje waar een jongetje wordt vermist. De variant van onze oosterburen is wel een tikkeltje enger en grimmiger. Dus als je van wat meer spanning en horror houdt, dan zit je helemaal goed met Dark. Seizoen 2 staat nu op Netflix.

Typewriter (Indiaas)

Als je niet langer kan wachten op het tweede seizoen van The Haunting of Hill House, dan staat er nog een tophorrorserie voor je klaar! Typewriter gaat over drie jonge vrienden in India die besluiten een spookhuis in te gaan en geesten te zoeken. Maar als er een nieuwe familie intrekt en de legende van de villa weer opduikt, verandert de sfeer in het huis. Mensen gaan op een mysterieuze wijze dood en er zijn zeker bovennatuurlijke krachten aan het werk. Dat klinkt allemaal nog redelijk mild, maar het verandert al snel in pure horror. 

Quicksand (Zweeds)

Als je fan bent van The Sinner of van Élite dan mag deze serie ook zeker in jouw watchlist. Op een exclusieve middelbare school in Stockholm vindt een schietpartij plaats. De alledaagse scholiere Maja wordt gearresteerd voor het misdrijf. Langzaam maar zeker krijgen we meer te weten over haar privéleven, haar relatie met het slachtoffer en de gebeurtenissen op school. Een echte crimetopper die je in een middag kunt bingen. 

3% (Braziliaans)

In een bijna post-apocalyptisch Brazilië krijgen alle twintigers een keer per jaar de kans om een plek te bemachtigen op Het Eiland. Een soort afgesloten, hemels paradijs ver weg van de vervallen favela’s. Maar hiervoor moet je wel de keiharde selectieprocedure doorstaan waarvan maar 3% het haalt. Deze serie is een ideale mix tussen The 100, Hunger Games en Black Mirror. 

Rita (Deens)

Hou je meer van wat humor in plaats van al dat geweld en bedrog, begin dan aan de Deense komedieserie Rita. Rita is lerares op een basisschool, bloedmooi, alleenstaande moeder van drie kinderen, ze rookt, ze doet het stiekem met de directeur (in zijn kantoor) en met de vader van een leerling. Oh en ook met haar (hertrouwde) ex. Maar de leerlingen dragen haar op handen. Misschien wel omdat ze lerares is geworden ‘om kinderen te beschermen tegen hun ouders’. Vergeet De Luizenmoeder en begin aan de vier seizoenen van Rita!

Suburra (Italiaans)

Een maffiazoon, de zoon van een politieagent en een zigeuner besluiten samen te werken voor hun illegale praktijken. Iedereen lijkt de macht over een stuk kustlijn net buiten Rome te willen. De strijd tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en de kerk wordt met de minuut intenser. Een lekkere harde serie, die iets minder bloederig is dan de andere Italiaanse variant Gomorrah

Plan Coeur (Frans)

Plan Coeur speelt zich af in Parijs waar, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, de romantiek ver te zoeken is. We volgen de 30-jarige Elsa, een single Bridget Jones-type, die haar baan haat, bij haar vader op de bank slaapt en nog altijd niet over haar ex heen is. Haar vriendinnen Emelie en Charlotte vinden het tijd om in te grijpen. Ze hebben er letterlijk geld voor over om Elsa met een hete man in bed te krijgen. Het is Charlotte die gigolo Jules Dupont inhuurt wat zorgt voor hilarische momenten!

Osmosis (Frans)

Ben je door het afgelopen seizoen van Black Mirror heengevlogen? Misschien is deze Franse sciencefictionserie dan iets voor jou. Osmosis speelt zich af in Parijs in de nabije toekomst. Een briljante broer en zus hebben een hightech implantaat ontwikkeld dat zielsverwanten bij elkaar zoekt. Een briljant concept, maar de tests verlopen helaas niet naar wens. 

Tabula Rasa (Vlaams)

Tabula Rasa is een psychologische thriller over Mie, een jonge moeder die na een serieus auto-ongeluk waarbij ze haar dochtertje verloor, kampt met ernstig geheugenverlies. De politie ontdekt dat Mie de laatste persoon is die de vermiste Thomas de Geest heeft gezien en denkt dat zij betrokken is bij zijn verdwijning... maar Mie herinnert zich er niets van. Als getuige en hoofdverdachte lijkt zij de enige sleutel te zijn in deze mysterieuze verdwijning. 

Lees verder