Stranger Things niet langer de best bekeken serie op Netflix

Door Robin Heerkens
De cast van Stranger Things seizoen 3

Er is momenteel één Netflix-serie die nét effe wat beter scoort dan de recordbrekende mega-hit Stranger Things! Al zit er wel een klein addertje onder het gras.

Want… Stranger Things blijft uiteraard heer en meester. Toch wist een andere grote Netflix-serie voor even de spotlights te stelen én die scoorde óók een lekker record. Waarschijnlijk wist je het inmiddels al te raden, maar we hebben het hier uiteraard over La Casa de Papel!

La Casa de Papel best bekeken serie

Netflix maakte afgelopen week tegenover filmvakblad Variety bekend dat La Casa de Papel seizoen 3 in de eerste 7 dagen na release (19 juli) door maar liefst 34 miljoen accounts is bekeken. Dat maakt het de beste opening ever voor een – let op – ‘non-English-language series’. Stranger Things staat bij de ‘English-language series’ nog altijd op één met 40.7 miljoen kijkers in 4 dagen na release van seizoen 3.

Meer kijkers dan Stranger Things

Toch gaat La Casa de Papel 3 in sommige landen lekkerder dan Stranger Things 3. In Spanje (joh!), Frankrijk, Italië en Brazilië bijvoorbeeld, daar scoorden de acties van Tokio, El Professor, Río en de gang zelfs beter dan Stranger Things een tijdje terug deed.

La Casa de Papel-hype

Ook hier in Nederland voerde Netflix de hype op tot epische proporties. Wanneer je voetballer Luuk de Jong (met zijn superslechte Spaans) bij je marketingmachine betrekt, zit het wel goed. En toen kwam Undercover-held Ferry Bouman (aka Frank Lammers) er ook nog eens bij! Kortom: alles en iedereen kijkt. Voor de echte fan: wist jij deze 9 dingen over La Casa de Papel al?Ook cultheld Sierd de Vos bemoeit zich ermee. Kijk hier hoe hij de eerste 2 seizoenen speciaal voor jou samenvat:

Seizoen 3 van La Casa de Papel is nu te zien op Netflix. Al helemaal kapotgekeken? Niet getreurd: seizoen 4 komt eraan!