Wiki-time! 9 dingen die je nog niet wist over La Casa de Papel

Door Redactie
9 dingen die je nog niet wist over la casa de papel

De hitserie La Casa de Papel is op 19 juli zijn derde seizoen in gegaan (en het vierde seizoen is alweer aangekondigd, want damn wat loopt die serie lekker). Maar had je deze feitjes over de serie al wel eens gehoord? We denken van niet...

Jaja... Oorspronkelijk werd de serie uitgezonden op de Spaanse televisie, Netflix kocht de beelden op en verknipte het tot miniserie van 2 seizoenen. Wist je allang. La Casa de Papel seizoen 3 is het eerste seizoen dat geproduceerd is onder het Netflix-bewind. Tuurlijk. Het budget is verhoogd, uiteraard. Maar hier is wat nieuwe info over de Spaanse serie vol tropische actie in het laatste seizoen (nog meer series die je in zomerse sferen brengen? Check deze Netflix series)

Rio en Denver hebben een bromance

Deze collega’s kunnen het uitstekend met elkaar vinden, op de set en daarbuiten. En dat laten ze regelmatig zien op hun insta. 

Musica!

Een nummer wat vaker terugkomt in de serie is een Italiaans anti-fascistisch liedje ‘Bella ciao’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een nummer van het verzet dat tegen Benito Mussolini inging. Het wordt wereldwijd nog steeds gebruikt door rebellengroepen of bij opstanden.

Jongkie

Río (Miguel Herrán) is de jongste van de groep in La Casa de Papel. Het karakter is 19 jaar oud. De acteur was 20 toen hij voor de rol werd gevraagd.

No lo se wat er gaat gebeuren

De afleveringen van La Casa de Papel waren voor de acteurs een verrassing. Ze kregen het script per show toegezonden, dus hadden van tevoren geen idee waar hun personage op lange termijn wel of niet zou overleven, of hoe het zou ontwikkelen. Dus als het einde flut is, net als bij deze 5 series... Ellos no lo sabien. 

Tokio

Het karakter Tokio is grotendeels gebaseerd op een filmpersonage. Van haarstijl tot kleding en type lijkt ze erg op Mathilda uit de film Léon, uit 1994. Hierin speelt Natalie Portman de rol van Mathilda. Trouwens die mini-rel nog gevolgd, waarin Moby beweerde een relatie te hebben gehad met Portman, die zoiets had van 'ieuw, eh, nee dude!' 

Ziekenboeg

Het originele idee was dat alle overvallers een terminale ziekte zouden hebben. Jazeker, dat was een gezellig thema geweest, maar hoe valt zo'n thema te rijmen met de vele seizoenen die La Casa de Papel ongetwijfeld gaat krijgen? Maar goed Dit zou de reden zijn dat ze gezamenlijk de heist zouden plegen. 

Oslo is buff

De acteur Roberto García staat niet ‘af en toe in de sportschool’. Nee, niks daarvan. En hij is ook niet 'best wel in vorm'. Deze man is naast acteur ook professioneel bodybuiler. Check dit dan... Krijgen we nog insta's van zijn bromances?

Smile! You’re on La Casa de Papel

De unieke lach van Denver in La Casa de Papel stond in het script als ‘trashy laughter’ en de acteur, Jaime Lorente, begreep niet zo goed wat dat betekende. Dus hij deed maar wat, en dat werd een 'freaky laughter', maar hee: het werkte. 

Verwarrende maskers

Dat de maskers gebaseerd zijn op het gezicht van Salvador Dalí wist je allicht, maar waarom? Dalí was een surrealistische kunstenaar die graag voor verwarring zorgde bij de kijker. Daarom past het zo goed bij La Casa de Papel en de Professor met zijn groep.