De 5 meest waardeloze eindes van series ooit

Door Redactie
De 5 meest waardeloze eindes van series ooit

Een fatsoenlijk einde breien aan een succesvolle serie is ware kunst. Het kan fantastisch zijn, maar ook gruwelijk fout aflopen. De onderste vijf series vallen zonder twijfel in de laatste categorie. Oh en it goes without saying, maar spoiler alert!

5. Lost

Met Lost schreef producent Damon Lindelof zichzelf in een hoekje. Er werden drie dozijn mysteries op tafel gesmeten, waardoor een bevredigend einde was uitgesloten. Een alternatieve tijdlijn, waarin Jack & co niet op het eiland crashten, werd bevorderd tot een ‘ze waren eigenlijk allemaal dood’-trucje. Jammer.

4. Dexter

De moordlustige Dexter, die acht seizoenen lang seriemoordenaars, verkrachters, criminelen en andere klojo’s onder de groene zoden schoffelde, werd een houthakker. Een fucking houthakker. Want niks werkt beter tegen bloeddorstigheid dan een boom omzagen.

3. Roseanne

Na een absurd happily-ever-after seizoen, werden we allemaal van onze semi-roze wolk getrapt. Seizoen 9 bleek vrijwel allemaal verzonnen door Roseanne, die als schrijver een gelukkiger einde had voorgesteld voor haar familie. Hubby Dan was overleden aan een hartaanval en zij zelf werd depressief.

Oh ja, Roseanne flikte het dit jaar nog een tweede keer.

De 5 meest waardeloze eindes van series ooit

2. Two and a Half Men

Met het vertrek van Charlie Sheen en de komst van Ashton Kutcher gleed de sitcom af naar bedenkelijke dieptes, met de finale als rock-bottom. Bedenker Chuck Lorre adopteerde voor dit vuilnisvuurtje een ‘fuck it’-mentaliteit: hij liet Charlie in de laatste scène terugkeren om ‘m vervolgens te bedelven onder een piano. De camera zoomde uit en je zag Lorre zelf in een stoel zitten: “Winning” kraamde hij uit, alvorens zelf te worden begraven onder een klavier.

1. How I Met Your Mother

Seizoen 9 uitkijken was een regelrechte struggle. Rake grappen maakten plaats voor sentimentele bullshit en oeverloos geleuter over niks. We hadden het voor lief genomen, ware het niet dat we in de laatste aflevering keihard tegen onze schenen werden getrapt. Barney en Robin uit elkaar, moeder dood (?) en Ted en Robin toch samen. Wat?!