Sitcom Roseanne Barr in gevaar na racistische tweet

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sitcom Roseanne Barr in gevaar na racistische tweet

Sitcom Roseanne Barr in gevaar na racistische tweet

|
|

Laatste update:

Comédienne Roseanne Barr liet zich op Twitter niet bepaald van haar beste kant zien. Een racistische tweet kan zomaar het einde betekenen van haar sitcom!

Obama

Barr had in een tweet over voormalig adviseur van voormalig president Barack Obama, Valerie Jarrett, een toespeling gemaakt op haar religie en haar afkomst. Jarrett is Afro-Amerikaans en moslima. In een inmiddels verwijderde tweet schreef Roseanne: "Muslim brotherhood & planet of the apes hebben een baby-vj." Zij doelde daarmee op de initialen van Jarrett. De woedende en verontwaardigde reacties stroomden al snel binnen, waarop op de actrice aangaf te stoppen met Twitter. Het is moeilijk in te schatten of haar vertrek tijdelijk is, of voorgoed.

Excuses

Even later kwam de actrice en comédienne met een nieuwe tweet, waarin zij haar verontschuldigingen aanbiedt. Maar het lijkt erop dat Roseanne niet weg zal komen met een simpele sorry. Zo gaf Wanda Sykes, die optreedt als adviserend producent van de sitcom, op Twitter aan dat ze per direct stopt met de serie.

Signaal

Andere medewerkers en castleden hebben vooralsnog niet gereageerd op de omstreden uitspraken van Roseanne. De komende dagen zal duidelijk worden in hoeverre de collega’s van Roseanne het krachtige signaal van Sykes zullen volgen en wat dit betekent voor de toekomst van de sitcom. Eén ding is zeker: die ziet er na vandaag ineens toch een stuk minder rooskleurig uit…

UPDATE

ABC heeft Roseanne per direct stopgezet. In een statement verklaart de zender dat de tweet niet strookt met de normen en waarden die ABC uit wil dragen.

Lees verder