Stranger Things 3 verplettert kijkcijferrecords voor Netflix

Door Redactie
Stranger Things 3

Ook al doet Netflix altijd erg geheimzinnig als het om hun kijkcijfers gaat, als ze een hit hebben dan laten ze het maar al te graag weten. Rond de kerst bleek Bird Box een succes voor de streamingdienst, en laatst nog onthulde Netflix dat Murder Mystery het ook super doet. Maar ook de tv-series doen het geweldig: Netflix heeft nu laten weten dat in de eerste vier dagen dat Stranger Things 3 beschikbaar was al meer dan 40 miljoen huishoudens in de Verenigde Staten begonnen zijn aan het goed ontvangen derde seizoen van deze razend populaire serie. Da's meer dan tien procent van de hele Amerikaanse bevolking?!

18 miljoen huishoudens in Amerika hebben Stranger Things 3 meteen in één weekend afgekeken

Met deze cijfers heeft Stranger Things 3 de beste premièrekijkcijfers voor een Netflix-produktie ooit. Het meest bizarre is misschien nog wel dat 18 miljoen huishoudens het hele seizoen al in vier dagen tijd afgekeken hebben?! Het fabeltje dat alleen twintigers en dertigers bingewatchen kan nu dus ook de deur uit.

Supergeheimzinnig

Natuurlijk moeten cijfers van Netflix niet al te serieus genomen worden, aangezien de streamingdienst supergeheimzinnig doet over hun kijkcijfers. Daarom kan niemand checken of het klopt. Zo zegt Da Flix ook dat 63 miljoen huishoudens inmiddels naar hun actiethriller Triple Frontier hebben gekeken (aanrader trouwens), maar de dienst liet deze informatie alleen los naar aanleiding van geruchten dat deze film het niet goed gedaan zou hebben.

Wij geven die 40 miljoen kijkers van Stranger Things 3 in elk geval groot gelijk!