Adam Sandler en Jennifer Aniston in Murder Mystery op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Adam Sandler en Jennifer Aniston in Murder Mystery op Netflix

Netflix: Adam Sandler’s Murder Mystery is een megahit!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Comedybeest Adam Sandler en Jennifer Aniston hebben een dikke hit te pakken. Murder Mystery, de komische ‘whodunnit’, is zelfs de populairste Netflix-film tot nu toe!

Volgens Netflix hebben bijna 31 miljoen gezinnen de comedy gestreamd, in de eerste drie dagen nadat hij online kwam. Hoeveel mensen precies gekeken hebben is onduidelijk, maar dat is waarschijnlijk een veelvoud van dit getal. Tot nu toe was Birdbox de populairste Netflix-film, met 45 miljoen kijkers in de eerste week. Waarschijnlijk gaat Murder Mystery hier makkelijk voorbij.

De vergelijking is niet helemaal accuraat, maar als al deze kijkers een bioscoopkaartje voor Murder Mystery hadden gekocht, dan had hij ongeveer net zo veel verdiend als… Avengers: Infinity War in het openingsweekend. Waarschijnlijk zou dat niet gebeurd zijn als Murder Mystery in de bios draaide, maar het geeft wel een beetje aan hoe enorm populair de film is.

Murder Mystery

In Murder Mystery spelen Jennifer Aniston en Adam Sandler een stuntelig echtpaar dat verzeild raakt in een moordonderzoek, op het jacht van een miljardair. Nick Spitz (Sandler) heeft zijn vrouw Audrey (Aniston) wijsgemaakt dat hij een undercover politiedetective is, en probeert angstvallig de schijn op te houden. Op schitterende locaties in Europa proberen ze de verschrikkelijke misdaad op te lossen.

De film wordt gezien als ‘matig voldoende’, zoals tegenwoordig bijna alle Adam Sandler-films, maar de kijkers weten Murder Mystery behoorlijk goed te vinden!

Er wordt vaak een beetje lacherig gedaan over Adam Sandler’s comedy’s, die er door de jaren heen niet bepaald beter op zijn geworden. In de bioscoop kende hij weinig succes meer, waarna Netflix hem binnensleepte met een exclusief contract. Zijn films zijn relatief goedkoop om te maken, en nog steeds erg populair; hoewel de kwaliteit enorm wisselvallig is.

Hebben jullie Murder Mystery al gecheckt?

Lees verder