The ridiculous 6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The ridiculous 6

10 dingen waar Netflix nou eens mee moet stoppen

|
|

Laatste update:

Het spreekt voor zich dat wij hier groot fan zijn van Netflix. De hele Superguide-redactie bestaat eigenlijk uit verstokte beeldschermverslaafden die besloten van hun hobby hun beroep te maken in plaats van af te kicken. Toch zijn er een hoop truukjes die Netflix probeert om ons nog verslaafder te maken, die echter averechts werken. Als de streamingdienst écht wil dat we tot diep in de nacht met luciferhoutjes tussen de ogen zitten te bingen, dan moeten deze dingen eerst even veranderen.

1 . Je series aanbevelen die je echt niet wilt zien

Vaak als Netflix een nieuwe titel heeft waar ze veel geld in hebben gestopt, dan willen ze je die ook kost wat kost aanbieden En zo duikt dan ineens Insatiable keer op keer in' Suggestions for you' op, terwijl er in je hele kijkgeschiedenis niets is wat er op wijst dat deze serie je zou interesseren. Opzouten, we hebben er meer dan genoeg over gelezen om te weten dat we er niks aan vinden!

2. Adam Sandler-films

Hollywood is er sinds een paar jaar eindelijk achter dat mensen niet op Adam Sandler-films zitten wachten. Netflix heeft dit nog niet in de gaten en heeft de lach-of-ik-schiet acteur die zo vaak mis schiet met zijn films een lucratief contract aangeboden. Dan probeert Netflix aan de ene kant een reputatie op te bouwen als merk met kwaliteitscontent, terwijl het aan de andere kant Sandler toestaat om The Ridiculous 6 te maken, waarmee hij eindelijk een 0%-score op Rotten Tomatoes wist te halen die hij al zolang leek na te jagen. En dan geven ze hem nog een contract voor nog eens vier films ook?! Dan nog liever Nicolas Cage of Gerard Butler, alles beter dan Adam Sandler!

3. Je films aanbevelen die je allang op je kijklijst hebt staan

Thor: Ragnarok op Netflix? Vet ! Heel vet! Meteen aan de watchlist toevoegen, ook al hebben we 'm al meerdere malen in de bioscoop gezien. Maar vervolgens krijgen we toch nog een week later een mailtje met “Nu op Netflix, aanbevolen voor jou: Thor Ragnarok”. Op zich een schot in de roos want deze suggestie is in tegenstelling tot de bovenstaande nu wel helemaal raak, maar kan Netflix niet gewoon zien dat dit al op onze Watchlist staat

4. Je niet het hele aanbod tonen

Als je in Netflix op genres en subgenres zoekt denk je dat je het hele aanbod te zien krijgt. Nou vergeet het maar: je krijgt slechts een selectie te zien, gebaseerd op jouw kijkgedrag, of gebaseerd op wat Netflix hoopt dat je gaat kijken. Met deze handige codes kun je echter het totale aanbod per genre ontgrendelen.

5. Steeds je hele playlist door elkaar gooien

Voordat je besluit wat je deze avond gaat kijken klik je even op een film uit je lijst om te kijken waar die over gaat of hoe lang die is. Als je vervolgens op 'terug' klikt staat diezelfde film ineens totaal ergens anders in je lijst. En alle andere series en films zijn ook van plaats verwisseld?! Dit is vast een psychologisch truukje om te zorgen dat je meer kijkt, maar wij vinden het maar vet irritant.

6. Derderangs meuk net zo hard aanprijzen als topfilms

Als een film of serie begint met het logo 'A Netflix Original' voelt dat tegenwoordig net zo veelbelovend als dat een serie begint met het HBO-logo met die 'Ahhh' gevolgd door ruis. Alleen omdat Netflix nu zo aan het uitbreiden is maken ze wereldwijd allerlei verschillende projecten - die lang niet allemaal even goed zijn, en die lang niet allemaal een groot budget hebben. Zo heeft de streamingingdienst naast grote nieuwe films en series ook veel kleine budget-films, waarvan sommige best wel ondermaats zijn. Zo hebben wij ons onlangs bijvoorbeeld door de klotefilms Wheelman en Calibre gewurmd, en hadden we het erg tof gevonden als we vantevoren in elk geval hadden kunnen vermoeden dat deze totaal ruk zijn. Dit soort eigen kweek komt echter wel tussen alle grote producties in te staan in de 'Nieuw op Netflix'-sectie. Het zou eerlijk naar de kijker zijn om deze films onder te brengen in een aparte categorie als 'Netflix Budget', of ze in elk geval naar de Independent-films afdeling te verwijzen. De superhandige Netflix Enhancer-tool is een stap in de goede richting.

7. Vol trots nieuwe films die door studio's zijn gedumpt als Netflix Originals presenteren

Een ander probleem met het 'A Netflix Original'-logo is dat het soms niet helemaal waar is: technisch is een film die nergens anders te zien is geweest een Netflix Original, maar de machtige streamingdienst heeft de afgelopen tijd meerdere films opgekocht die door filmstudio's zijn afgedankt. Op moment van productie wist toen nog niemand dat ze met een film bezig waren die rechtstreeks op tv in première zou gaan. Het gebeurde vorig jaar al met Annihilation, The Cloverfield Paradox, Extinction en Operation Finale, en ook Mowgli is aangekocht om op de thuisbuis haar release te beleven.

8. Series of films zonder aankondiging offline halen

Ben je net lekker bezig met seizoen drie van Modern Family, kom je er toevallig via Superguide net op tijd achter dat dit binnenkort offline gaat. Van Netflix zelf zul je het niet horen. Op de één of andere manier willen ze je maar niet laten weten wanneer een titel bijna offline is, dus ben je op verwijderalarmen als de onze aangewezen. Terwijl mensen heus meer gaan kijken als dit er wel zou zijn.

9. De dertien afleveringen-regel

Kwantiteit gaat bij Netflix nog wel eens boven kwaliteit, en dat gaat soms ten koste van mooie series. Zo had de streamingdienst met Marvel lang een contract dat alle solo-series dertien episodes moesten hebben. Dus als je het gevoel had dat deze op zich erg toffe series vaak kunstmatig werden opgerekt om maar tot genoeg afleveringen te komen, dan had je helemaal gelijk. Iron Fist seizoen 2 was het eerste seizoen waar deze regel niet meer op van toepassing was, maar het mocht al niet meer baten.

10. Je favoriete series cancelen

Toen Iron Fist werd stopgezet konden maar weinige Marvel-fans daar een traantje om laten. Dat was wel even andere koek toen Netflix aankondigde ook te kappen met Luke Cage. WTF, Netflix? Seizoen 2 was dan misschien zo geobstipeerd dat er dringend een klisma in moest, dat betekent toch nog niet dat jullie meteen de hele serie moeten cancelen! Maar misschien gloort er nog hoop...

Lees verder