Vijf dingen die je misschien nog niet wist over de Marvel-series op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vijf dingen die je misschien nog niet wist over de Marvel-series op Netflix

Vijf dingen die je misschien nog niet wist over de Marvel-series op Netflix

|
|

Laatste update:

Sinds het eerste seizoen van Daredevil in 2015 losbarstte op Netflix zijn de Marvel-series een niet meer weg te denken onderdeel van de streamingdienst geworden. De series hebben dan ook wereldwijd een schare trouwe fans opgebouwd, ook in Nederland. Toch zijn we benieuwd hoeveel fans deze feitjes al wisten.

1 - Waarom worden de series soms zo traag?

Hoe goed Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en The Punisher ook zijn, de zwakke plek die ze met elkaar gemeen hebben is dat ze elk seizoen wel ergens even inzakken. Zelfs The Punisher, de meest actierijke Marvel-serie op Netflix, begon op een gegeven moment in herhaling te vallen; Frank Castle begon wel opvallend vaak langs te komen bij Micro’s vrouw Sarah. Hier blijkt een hele logische reden achter te zitten: door afspraken tussen Marvel en Netflix was contractueel vastgelegd dat elk seizoen 13 episodes moest krijgen. Hierdoor moesten de schrijvers de verhaallijnen soms een beetje oprekken. En dan kakt het wel eens in. Een reporter van IGN legt het hier allemaal precies uit:

Op de een of andere manier viel The Defenders met acht afleveringen buiten deze regeling. Maar er is goed nieuws: Vanaf Iron Fist seizoen 2 geldt de regel niet meer. Dit wordt de eerste serie die lekker compact 10 afleveringen krijgt. Dat betekent hopelijk wat meer vaart!

2 - Er is één Marvel-film die naar de series verwijst.

De Marvel-series verwijzen hier en daar naar de Avengers, en dan vooral naar het einde waarbij New York in puin gelegd werd tijdens de strijd tegen de Chitauri. Deze veldslag wordt consequent als “The Incident” aangeduid. De films laten de series echter links liggen, nog geen easter egg kan er vanaf. Of toch wel? Jawel, een oplettende reporter van Forbes merkte op dat Doctor Strange net als Claire Temple in het Metro General Hospital werkt.

3 - De Avengers-Tower is nergens te zien

Alle Marvel-series van Netflix spelen zich af in de New York, en de skyline van Manhattan komt regelmatig voorbij. Maarreh... Als de series zich in hetzelfde universum afspelen als de films van het Marvel Cinematic Universe, dan ontbreekt er wel even een joekel van een wolkenkrabber - namelijk die van Tony Stark zelf! Jawel, de Avengers Tower schittert door afwezigheid elke keer als er in een Marvel-serie een vergezicht voorbij komt.
Vijf dingen die je misschien nog niet wist over de Marvel-series op Netflix

4 - Voor nieuwe series moet Netflix zich behelpen met personages die ze al hebben

Nu Disney zelf met haar eigen streamingservice komt, krijgt Netflix er geen nieuwe Marvel-personages bij. Wel behouden ze de rechten op de personages uit de series die ze al hadden, en mogen ze daar gerust nieuwe seizoen van maken. Maar Moon Knight, een personage dat veel beter bij de nogal duistere Marvel-series past dan bij het Marvel Cinematic Universe, zal bijvoorbeeld geen Netflix-serie krijgen. Toch kan Netflix nog best wat leuke spin-offs gaan doen met de personages die ze hebben. Sterker nog, de streamingdienst lijkt al druk bezig de basis te leggen voor haar eerste spin-off...

5 - Meest voor de hand liggende nieuwe serie wordt Daughters of The Dragon

In aflevering 3 van Luke Cage seizoen 2 zagen we Misty Knight (Simone Missick) en Colleen Wing (Jessica Henwick) al samen in een vette barfight. En dat was geen toeval: in de comics gaan deze dames uiteindelijk verder als het superheldinnenduo Daughters of the Dragon. En in Iron Fist seizoen 2 gaat dit naar het schijnt ook al gebeuren. Dus je hoeft geen helderziende te zijn om te bepalen wat de volgende Netflix-serie wordt.
Vijf dingen die je misschien nog niet wist over de Marvel-series op Netflix

En daarna misschien nog Heroes For Hire?

In aflevering 6 van Luke Cage seizoen 2 wordt de kogelvrije reus ook al een paar keer nadrukkelijk een Hero for Hire genoemd. Dit kan wel eens goed een vooruitwijzing zijn naar een Heroes for Hire-serie. De comics-series van Luke Cage en Iron Fist gingen in de jaren zeventig uiteindelijk wegens tegenvallende verkoopresultaten als één serie verder. Hierin vormden de twee helden dan maar een duo onder de naam Heroes For Hire. En dat kunnen ze op tv natuurlijk ook doen. Netflix kan dus nog genoeg kanten op met haar Marvel-series!

Lees verder