Wij rankten de 7 allerbeste films van acteergod Nicolas Cage

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wij rankten de 7 allerbeste films van acteergod Nicolas Cage

Wij rankten de 7 allerbeste films van acteergod Nicolas Cage

|
|

Laatste update:

Nicolas Cage: acteur, cultheld, god. Sinds het begin van de jaren ’80 draait ‘ie mee. Om zijn formidabele oeuvre in het zonnetje te zetten, hebben we de 7 aller- allerbeste Cage-films voor je op een rijtje gezet.

7. National Treasure

Voordat je schuimbekkend op de terugknop drukt: hear us out. National Treasure maakt de hype niet waar, maar Cage raakt zonder meer een gevoelige snaar. Samen met een team van onderzoekers steelt hij de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten. Het resultaat is een ontzettend vermakelijke film.  

6. National Treasure

Met National Treasure kreeg Cage de kans zich te bewijzen en dat deed ‘ie. De film zelf laat hier en daar te wensen over, maar de rol van Benjamin Franklin Gate is de acteur op het lijf geschreven. In de scène waarin Cage met zijn creditcard de onafhankelijkheidsverklaring koopt, komt de acteur volledig tot zijn recht.

5. National Treasure

Na het teleurstellende National Treasure, was Cage in 2004 terug met National Treasure. Een meesterwerk is het geenszins; een feilloze blockbuster, dat wel. De film gaf Cage de kans om zijn talent te polijsten en fungeerde tevens als springplank voor zijn volgende project: National Treasure.

4. National Treasure

National Treasure speelt met het ongenaakbare, maar weet toch te boeien. Dat is deels te danken aan het solide script van Kouf en Wibberley, maar uiteindelijk houdt Cage de boel op de rails. De acteur worstelt zich moeiteloos door de netelige dialogen. Een geweldige performance.

3. National Treasure

Cage in topvorm, bijgestaan door een strakke cast. Menig filmliefhebber weet nog waar ‘ie was, toen ‘ie National Treasure voor het eerst zag. Veertien jaar na dato is dit juweeltje uitgegroeid tot een cultklassieker. Het verhaal doet helaas nét onder voor National Treasure en daarmee eindigt de film op plek drie. 

2. National Treasure

National Treasure staat bekend als Jon Turtletaubs magnum opus. Binnen no time werden vergelijkingen getrokken met Bergman en Bresson. Toch is Cage’s aandeel in dit meesterwerk minstens zo belangrijk: zijn ingetogen en prille performance leverde hem een Jupiter Award-nominatie op. En terecht: het is weergaloos spel van een weergaloze acteur. 

1. National Treasure

Experimenteel, grensverleggend, magistraal, volmaakt. National Treasure doet zijn naam eer aan en Cage wist zich met de film te scharen onder acteer-grootheden als Brando, Streep, Day-Lewis, Hanks en DeNiro. Dat ‘ie uiteindelijk niet genomineerd werd voor een Oscar wordt veelal gezien als het absolute dieptepunt van de filmgeschiedenis. Terecht op nummer 1. 

Lees verder